Agost 2020
Publicitat
../ad-63/

CONSULTORI D'AUTOESTIMA: RESPOSTES DE LA DOCTORA A LES VOSTRES PREGUNTES (3)

Pots fer preguntes per WhatsApp al 699 76 55 89 o pots escriure al correu lluciapsicosex@gmail.com

Per LLUCIA CALDÉS, PSICÒLOGA
PREGUNTA: Ara que ja fa calor, trobeu que tenim menys defenses d'amor propi per primavera? Miquel.

RESPOSTA: 

Amor propi: estima de si mateix que porta a no deixar-se ultrapassar pels altres, a no fer un mal paper, etc. (font: diccionari.cat). Primavera: estació de l'any, entre l'hivern i l'estiu, que, a l'hemisferi nord, comença el 21 de març, a l'equinocci de primavera, i acaba el 21 de juny, al solstici d'estiu, i a l'hemisferi sud comença el 23 de setembre i acaba el 21 de desembre (font: diccionari.cat).

Benvolgut Miquel, per anar bé l'amor propi no davalla ni puja amb les estacions sinó amb les situacions. O sigui que si el cuides, segur que sí, el podràs gaudir sempre, evidentment amb els seus alts i baixos, com tot en la vida. Llarga vida a l'amor propi. Salutacions.

Dra. Emotion 


PREGUNTA: Amb l'arribada de la primavera el meu al·lot només mira altres nines, que faig perquè em presti més atenció. Margalida. Gràcies. 

RESPOSTA: 

Hola Margalida, després de llegir atentament la teva pregunta no acab d'entendre què em demanes: alguna estratègia perquè el teu estimat no miri a altres joves? Pregunta delicada i susceptible de ser malinterpretada respecte a si seria una situació exagerada per la teva vivència, o està fent punts per si ho fa de forma descarada??? Primera pinzellada: et deman, Margalida, per què si a tu no t'agrada que ho faci, per què no li expresses per autoestima que a tu no t'agrada i que et fa sentir malament? Que quan mira a altres tu et sents menys important i visible per ell? És a dir, com a mínim t'anim a fer que no t'ho guardis i ho expressis, estàs en el teu dret i en el fons és comunicació necessària. Si després de dir el que no t'agrada que faci, si ell quan ja ho sap segueix fent-ho per què sent que està bé, i que no ha de canviar. Aleshores et correspon a tu valorar què fer amb aquesta relació, quant a valorar pros i contres apart d'aquest fet en concret. Salutacions i amunt l'autoestima! 

Dra. Emotion


PREGUNTA : Ya no tengo ganas de estudiar ni na con este tiempo, ganas de playa, algún consejo para aprobar. Luis 14. 

RESPOSTA: 

Hola Luís. És evident que no et diré el que vols o necessites sentir. Els miracles no existeixen, o almenys, la Dra. Emotion no en sap fer, però sí provocar que succeeixin. M'explic; per aprovar sí o sí que has d'estudiar, posar colzes, deixar-te la pell... i com es fa? Dedicant-hi temps, tenir bons hàbits d'estudi, entenent el que estudies, no sols memoritzar per aprovar sinó entendre el perquè i per a què i així tens aprovat o intent d'aprovat assegurat. Si ets bon al·lot i estudies molt la platja serà molt millor. Pensa que el millor es fa esperar. Així que ara, sembra per a poder recollir temps per gaudir. Recorda que els components de l'esforç són: motivació + voluntat + disciplina. Ànims.

Dra. EmotionPREGUNTA: No sé por qué últimamente me siento inferior a las chicas, que pensáis. Juan Antonio,18 años. Palma.

RESPOSTA: 

Hola Juan Antonio, gràcies per compartir el teu neguit. Tenc diverses preguntes a fer-te per poder respondre't:

 • Quin temps fa que et succeeix? Dies, setmanes, mesos...

• Dius sentir-te inferior. Respecte a què? Necessit aquesta informació per poder ajudar-te. Si et sembla bé, per privat m'escrius facilitant-me més informació i et respondré de seguida. Esper el teu wass.

Salutacions

Dra. Emotion 

PREGUNTA: Socorro!!!! Necesito un chute de moral, con las chicas y el estudiar, 16 ramonnnn. 

RESPOSTA:

 Hola Ramon. Vols un xute moral? Aquí tens, aplicable a joves, exàmens, vida en general. Què tal preparar un full o varis, com tu vulguis amb frases encoratjadores per penjar a llocs on passes sovint (w.c., habitació...) i quan passis per davant en veu altra o per dintre teu amb força si vols ser discret, les rellegeixes perquè t'arribin ben dintre i les puguis integrar en la teva actitud quan estudis o estiguis amb joves. Alguns suggeriments, R.R. (Recorda Ramon):

* Jo puc, i com a mínim ho intent.

* Sí que valc la pena, per tant m'estim com som i m'accept.

 *Tots tenim el nostre públic (a qui agradar) per tant vaig a cercar el meu.

 *Si l'esforç que cal fer és gran, la força de la voluntat t'ajudarà a dur-lo a terme.

*Altres: "L'educació és l'arma més poderosa per canviar el món"(Nelson Mandela). "Educar la ment sense educar el cor no és educació en absolut" (Aristòtil). "L'ensenyament que deixa empremta no és el que es fa de cap a cap, sinó de cor a cor" (Howard G. Hendricks). "Digues i ho oblid, ensenya'm i ho record, involucra'm i ho aprenc" (Benjamin Franklin). "El cervell no és un got per omplir, sinó un llum per encendre" (Plutarc). "Un dels principals objectius de l'educació ha de ser ampliar les finestres per les quals veiem el món" (Arnold Glasow).

Ara et toca a tu, aplicar-t'ho.

 Ah!, i no funciona si no t'ho creus i et dónes permís per aconseguir-ho, d'acord? És la clau perquè funcioni. Ja m'ho contaràs.

Dra. Emotion 


PREGUNTA: L'autoestima és que vas tan forta que et menjaries el món o no fa falta anar tan pujada? Imma. 19, Manacor.

PREGUNTA:

 Hola Imma. Interessant la teva pregunta. Una de les idees errònies (falses) envers l'autoestima, que es veu molt en el despatx quan treballes com a terapeuta, és que apareix la por a si estimar-se massa pot esser sinònim de ser egoista i també estar tan amunt pot convertir-te en certa manera en un tirà. Ja m'avanç i no em cansaré mai de repetir que NO és veritat cada temor i que cadascun d'aquests temors res a veure tenen amb la vertadera autoestima. M'explic; estimar-se és un procés complex que comença per acceptar-se, respectar-se, entendre el valor que tenim... Aleshores si quan fas un creixement en la teva autoestima, i per exemple passes de cuidar sempre als altres a cuidar-te a tu mateixa (abans et desatenies) et deman: quin mal fas? Cap, evidentment. Estimar-te no significa no estimar els altres, sinó que s'entén com una suma on a part dels altres que són importants, també hi ets tu i ets important. Quan, temps enrere no figuraves en la llista i consideraves als altres molt més importants que a tu mateixa. Les persones egocèntriques, no atenen ni cuiden als altres per què estan prou enfeinades cuidant-se i alimentant el seu ego. Aquesta és la diferència. Així que si t'estimes, no posis el fre de mà, allibera't i gaudeix de la merescuda sensació de benestar que t'aporta sense límits. Una abraçada. 

Dra. Emotion.
autoestima-ets-jove-fes-te-valer
../ad-48/
Publicitat
../ad-68/
../ad-20/