Agost 2020
Publicitat
../ad-63/

CONSULTORI D'AUTOESTIMA: RESPOSTES DE LA DOCTORA A LES VOSTRES PREGUNTES (4)

Pots fer preguntes per WhatsApp al 699 76 55 89 o pots escriure al correu lluciapsicosex@gmail.com

Per LLUCIA CALDÉS, PSICÒLOGA
PREGUNTA: Què és que “sé” això de l'autoestima? Marga, 14.  Insti Alcover Palma.


RESPOSTA:

Hola Marga, ara mateix t’ho aclaresc. Com que l’autoestima és un tema que no es pot simplificar tant com dir “estimar-se” sinó que en podríem xerrar i emplenar moltes pàgines, optaré per compartir una definició que personalment m’agrada, per què és completa; integra tots els ingredients que també per a jo, són necessaris per a tenir una bona autoestima.

La seva autora és Olga Castanyer, psicòloga defineix l’autoestima així:
“és el conjunt de pensaments, sentiments i conductes que fan que et sentis una persona digna de ser valorada, estimada, acceptada i respectada per tu mateixa sense dependre de la valoració i de l’estima dels altres”.

Jo hi afegiria, si a més d’acceptar-te, valorar-te, estimar-te i sentir-te digna; els altres, alguns dels altres també millor que millor.

Però ens hem de centrar en el que nosaltres podem fer per nosaltres i no esperar o dependre dels altres; això significa que si gaudim d’aquesta part d’estima dels altres millor que millor, però si no és possible, com a mínim ho intentam i apostam per nosaltres mateixos.

Si et sorgeix algun dubte al respecte o tens curiositat i vols ampliar informació; em contactes i estaré encantada d’enviar-te més informació.

Salutacions.


Dra. Emotion
PREGUNTA: Quin caramull d'apunts!!! No puc, enviau-me vitaminisss. Aina UIB, 19 anys.

RESPOSTA: 

Tal com li vaig dir a un altre jove que en va escriure, els components de l’esforç són: motivació + voluntat + disciplina.

Imagín que tu em demanes com motivar-te, per què quan veus el caramull d’apunts tens “urticària”, ganes de fugir, pensar en el bon temps que fa i farà, amb la platja… 

Aleshores haurem de tirar del que sí està en les teves mans: l’automotivació; és a dir, cercar motius, avantatges que facin que valgui la pena i mereixi un esforç estudiar.
Alguns exemples perquè hi hagi motius per afrontar una sessió intensiva amb caramulls apunts:

* Per què val la pena.

* Per què és una ocasió única de no tornar a veure aquests apunts.
 
* Per què si m’ho trec de damunt, passaré un bon estiu.

* No sempre fem el que volem, aquesta part no és negociable i toca “pringar” així que basta de resistències i a fer feina s’ha dit…

 Ànims i endavant les atxes! :D

  Dra. Emotion

PREGUNTA: la meva parella va molt desfeta i jo no tant, però faig "molta activitat" sexual per ell, faig bé o hauria d'imposar-me més. Gràcies. Salut. Xisca, UIB, 19 anys. 


RESPOSTA:

 
Hola Xisca! Per evitar malentesos m’agradaria demanar-te què significa que la teva parella “va desfeta” (té molt desig sexual?) i tu fas “molta activitat sexual per ell” (fas sexe de vegades sense ganes?); aquesta segona m’ha fet escarrufar

Si ho he entès bé, et respondré que: 

* Estimar no significa haver de fer res per complaure o sentir l’aprovació i /o estimació de l’altre.

* El grau de desig sexual de vegades no es correspon entre els membres de les parelles; això significa que teniu una conversa important pendent.
Si la teva parella és molt demandant i es queixa que sempre ha de tenir la iniciativa se n’ha de parlar per què ambdós us podeu sentir malament, i/o moltes de vegades generar malentesos: que si no em desitja, si ja no li agrad…

 Creu-me, abans de mal rotllos innecessaris que silenciar el tema del vostre desig, i optar per complaure no és la solució.

Tampoc esperar que aparegui el desig de forma màgica.

La sexualitat va molt lligada a l’autoestima i les emocions, aleshores cal explorar què en pensen i com se senten els membres de la parella respecte al seu desig i relació en general.

Parlar és comunicar i és necessari tant per una bona relació sexual com de parella.Si em necessites, ja saps on trobar-me.Dra. Emotion 

autoestima-ets-jove-fes-te-valer
../ad-48/
Publicitat
../ad-68/