Desembre 2019
Publicitat

CONSULTORI D'AUTOESTIMA: RESPOSTES DE LA DOCTORA A LES VOSTRES PREGUNTES (6)

Pots fer preguntes per WhatsApp al 699 76 55 89

Per LLUCIA CALDÉS, PSICÒLOGA


PREGUNTA: Vacances!!!! He llegit que dius que l’estiu és bona època perquè es rompin les parelles, és veritat això? És un bon moment per deixar una relació que no t’interessa? Xisca, 21 anys.

RESPOSTA: Hola Xisca. Si et refereixes al post o lectura especial parella, més que dir que a l'estiu és una bona època per rompre relacions de parella, feia referència al fet que si la relació de parella al llarg de l’any és fràgil, vull dir, que la cosa no acaba d’anar bé, quan arriba l'estiu que pot coincidir amb disposar de més temps i a “estar obligats” a compartir-lo, hi pot haver "xispes" però no focs artificials i, de vegades, prendre la decisió de tancar la relació.

Però el que no m’agradaria és transmetre el malentès que estiu equival a ok per rompre relació parella.

Cada dia es generen noves relacions de parella i també trencaments.

Si vols ampliar més informació al respecte, no dubtis en contactar-me.

Salutacions.

PREGUNTA: Me'n volia anar a estudiar a Barcelona però per culpa de les notes hauré de quedar a Mallorca i aguantar una família que no aguant, em tir al beure? O m'enviau algunes pastilles per sortir-ne…? Pep, 18 anys.

RESPOSTA: Ohhh Pep! Sent molt que el teu desig d'anar a Barna hagi quedat en no res.

Entenc que sentis frustració i que et tinguis que "ressetejar".

Però t'anim que quan hagi espassat un poc el malestar, facis un pla d'acció per intentar estructurar com aconseguir el teu somni, si ho és el d'anar a Barna i que et deixis la pell.

Si és per economia, començar a fer feina per estalviar.

Si és per notes, tal vegada podries tornar a fer les proves i millorar nota per l’any que ve… Sempre, creu-me, hi ha opcions.

Però no la que necessites ara, immediata sinó més a llarg terme. Així que ni beure ni més pastilla que una que no et donarà el que necessites ara, que és una mica agre però que si persisteixes i lluites algun dia serà dolça: es diu acceptació de la realitat.

T'envii ànims i m'agradaria fessis una reflexió a no conformar-te amb el que tens sinó lluitar per construir la vida que t'agradaria.

Amb molt esforç i suor, però amb motivació pens que pots anar a Barna a llarg termini (traducció: no enguany però sí més endavant).

Salutacions i ànims.

Dra. Emotion


autoestima-ets-jove-fes-te-valer
../ad-48/
Publicitat