Gener 2020
Publicitat
ÀNIMS PER SUPERAR EL MAL TRÀNGOL DE LA SELECTIVITAT...

ÀNIMS PER SUPERAR EL MAL TRÀNGOL DE LA SELECTIVITAT...

... I UNS PETITS CONSELLS PRÀCTICS PER ACABAR-LA AMB ÈXIT

Per CAMÍ CAP A LA UNIVERSITAT (2019)

Un any més, ja tenim aquí els temuts dies de la Selectivitat. Per això, benvolgut amic estudiant, t’oferim aquí una sèrie de petits consells pràctics, amb els quals aniràs, segur, molt més tranquil a una de les proves més importants de la teva vida. A més, aquestes normes et poden servir per a qualsevol dels centenars d’exàmens que tendràs al llarg de la teva vida d’estudiant.


PREPARATIUS:

1. L’acumulació d’exercicis pot suposar-te nervis i confusió; intenta presentar-te a les proves el més descansat i relaxat possible i para molta atenció en tot moment a les indicacions dels/les examinador/es.

2. Les proves exigeixen silenci absolut; el tribunal examinador té capacitat legal per expulsar els alumnes que incompleixin les normes de correcció i comportament.

3. A cada exercici hauràs de presentar el DNI i els codis de barres; no oblidis dur, també, diversos bolígrafs i el material específic per alguns exercicis (calculadora, instruments de dibuix, diccionari…).

4. Les proves són anònimes. Es fa així per respectar la igualtat d’oportunitats i evitar cap classe d’influència que pugui privilegiar ningú. Per tant, no has de posar el teu nom a cap full.

5. Arriba puntual a les proves i assabenta’t del lloc exacte on es realitzen.DURANT LA PROVA:


1. Llegeix atentament els enunciats i pren-te el teu temps per decidir l’opció que més t’interessa. No vulguis frisar en aquesta decisió: és molt important.

2. És molt útil que organitzis els conceptes que hagis d’exposar a la teva desposta, mentalment o mitjançant un esquema.

3. Distribueix bé el temps per a cada exercici.

4. La presentació ha de ser clara i ordenada.

5. Tingués cura del vocabulari (sobretot de l’específic), l’ortografia, sintaxi, signes de puntuació…

6. Respon només a allò que t’han demanat; no et donaran més puntuació per explicar coses que no tenen res a veure amb allò que et demana l’exercici.

7. Argumenta les teves despostes i justifica-les amb exemples, si és necessari+

 


universitat
../ad-40/
Publicitat