Gener 2020
Publicitat
LA UNIVERSITAT DELS NINS I LES NINES

LA UNIVERSITAT DELS NINS I LES NINES

Per CAMÍ CAP A LA UNIVERSITATLA UNIVERSITAT DELS NINS I NINES, és el quart i últim apartat de la proposta d'activitats a Mallorca pel curs 2018-2019, que organitza el PORT-UIB (Programa d'Orientació i Transició a la Universitat). 

Es tracta d'oferir als alumnes d'infantil i primària la possibilitat de participar en diferents activitats i formar part de la que serà la seva universitat.
 
Aquesta oferta d'activitats comença amb unes cartes molt amistoses i agradables dirigides pel Rector de la UIB de forma general (Hola! Benvinguts a la UIB. Benvinguts a ca vostra...), o pels responsables del PORT-UIB i el Vicerectorat de la Universitat de les Illes Balears (Hola família, us esperam a la UIB, i Bon dia, mestres!).

Són presentacions molt amables i convidant i estimulant cap als estudis a la UIB. Anem per parts i ressenyem el més important.DESCOBRIR LA UIB (segons ens explica el PORT-UIB)


ON ÉS LA UIB

La nostra universitat s'adapta al caràcter insular de les Balears per arribar a tots els estudiants. Així, estam repartits en tres seus principals: una a Palma, una a Menorca i una d’Eivissa i Formentera.

La seu de Palma es divideix entre el campus, situat a la carretera de Valldemossa, l'edifici de Sa Riera, al centre de Palma i centre del programa d'activitats culturals i l'Hospital Universitari Son Espases, on hi ha la Facultat de Medicina
Els edificis de Can Salort i Santa Rita, construïts a finals del segle XVIII, han estat remodelats per acollir la nostra seu menorquina. Tots dos se situen al municipi d'Alaior, al centre de l'illa de Menorca.
Una antiga residència per a oficials i suboficials d'infanteria i artilleria construïda el 1944 acull la Seu d'Eivissa i Formentera. L'edifici de l’antiga Comandància Militar, catalogat com a bé d'interès cultural, ofereix estudis de grau i postgrau. Les instal·lacions acullen la biblioteca, una aula d'informàtica i el laboratori d'Infermeria.


T'ACOMPANYAM...


Quan fas estudis universitaris ja ets una persona adulta i saps resoldre situacions per tu mateix, però  a la UIB no et deixam mai sol. Si tu vols, sempre  trobaràs el suport dels professors i tutors. És l’avantatge de ser alumne d’una Universitat petita,  que et coneixem i t’acompanyam.


UIB VIRTUAL...

A la UIB les classes són presencials, amb els professors, però també tens la possibilitat de fer molta feina  en xarxa. Som una Universitat moderna, i sabem que vosaltres coneixeu i utilitzau de manera habitual la  tecnologia. Per això aquí tens la possibilitat de seguir moltes classes per Internet. És una manera de fer la  feina molt més àgil!

PODRÀS VIATJAR...

La UIB participa en diferents programes de  mobilitat. Segur que has sentit a parlar dels  ERASMUS! Idò des d’aquí t’ajudam a fer una part  dels estudis en una altra universitat. Coneixeràs llocs  nous, altres maneres de viure, faràs amics, milloraràs  en altres idiomes i viuràs aventures que mai no  oblidaràs. Ho sabem per experiència!

IDIOMES... 

Parlar idiomes és una de les claus per viure millor i més feliç. I també per tenir un títol universitari,  viatjar sense problemes, trobar una feina millor..., i mil coses més! A la UIB t’oferim cursos que et  permetran aprendre diferents llengües, com l’anglès, el francès, l’italià, l’alemany... 

FARÀS PRÀCTIQUES... 

Estudiar un grau t’ensenya moltes coses, però és important conèixer de prop les empreses i entitats  que, quan acabis, et contractaran. Per això, des de la UIB, dedicam temps i energia a cercar empreses  on puguis posar en pràctica tot allò que t’ensenyam a la Universitat. Així, quan hagis d’entrar al mercat  laboral, ja tindràs una certa experiència i et serà molt més fàcil adaptar-te a noves situacions.ACTIVITATS A MALLORCA PELS NINS I LES SEVES FAMÍLIES


ACTIVITATS PELS NINS 

TALLERS

*Recollida de dents del Ratolí Pérez, per a estudiants de primària. Dia 28 de setembre de 2018.


*Ens movem per la salut i la sostenibilitat, per a estudiants de 3r a 6è de primària. D’octubre de 2018 a maig de 2019.

 
*Submergeix-te en el món de l’animació i videojocs, per a estudiants de primària. De novembre de 2018 a juny de 2019.


*Primer contacte amb la UIB, per a estudiants de 4t a 6è de primària. De novembre de 2018 a abril de 2019.


*L’aventura dels sentits, per a estudiants de 2n a 6è de primària. De novembre de 2018 a abril de 2019.


*Els bons costums a la taula, per a estudiants de 1r a 6è de primària. Dia 13 de novembre de 2018.


*Alimentació saludable. La dieta mediterrània, per a estudiants de 1r a 6è de primària. Dia 12 de desembre de 2018.


*Hospitalet d'ossos de peluix. Projecte HOP 2019, per estudiants de 4t i 5è d’infantil. Març de 2019.


*El poder de les emocions, per a estudiants de 1r a 3r de primària. Dia 19 de febrer de 2019.


*L’any que ve faré primer d’ESO: com afrontar-ho de manera positiva, per a estudiants de 6è de primària. Dia 26 de març de 2019.


*Un dia vaig somiar que canviava el món. Desenvolupament del pensament creatiu i del pensament crític, per a estudiants de 4t i 5è de primària. Dia 28 de març de 2019.*El proper curs faré educació primària… ja no podré jugar?, per a estudiants de 6è d’infantil. Dia 16 d’abril de 2019.

  
TREBALLS PRÀCTICS

*Setmana de la Ciència i la Tecnologia, per a estudiants de primària i societat en general. Novembre de 2018.

*Arqueòlegs per un dia, per a estudiants de 5è i 6è de primària. D’octubre de 2018 a maig de 2019.

*V Ciència per a Tothom, per a estudiants de primària. Dies 9, 10 i 11 de maig de 2019.


ACTIVITATS D'ESTIU

*III Campament Petits Científics, per a estudiants de 6è de primària. Dies 25 i 26 de juny de 2019.


*Com em veig? Com em veuen?, per a estudiants 5è i 6è de primària. Juliol de 2019.


*Com gaudir de l'estudi: aprendre més i millor, per a estudiants 5è i 6è de primària. Juliol de 2019.


 
PREMIS, CONCURSOS I PROVES


*Competició de reptes de Scratch, per estudiants de 5è i 6è de primària.


*I Concurs La UIB en rap, per estudiants de 5è i 6è de primària.


*Concurs de projectes amb Scratch, per estudiants de 5è i 6è de primària.


*Concurs de dibuix Què és per a mi la UIB?, per a estudiants de 5è i 6è de primària.


*II Concurs El meu primer experiment, per estudiants de primària.


*FIRST LEGO League, per a estudiants de primària
Proves Cangur, per a estudiants de 5è i 6è de primària.


ALTRES ACTIVITATS 

*Corals Infantils de Joventuts Musicals de Palma, per a estudiants a partir de cinc anys.


*Campus esportius en vacances. Pasqua, juny-setembre de 2019.ACTIVITATS PELS PARES I MARES 

XERRADES

*Fortnite, un més a la família. L’addicció als videojocs, per a pares i mares de primària. Dia 23 d’octubre de 2018.


*Què és (i què no és) el trastorn per dèficit d’atenció i hiperactivitat, TDAH, per a pares i mares i professorat. De novembre de 2018 a maig de 2019.


*Què és l’avaluació neuropsicològica infantil i per què pot ajudar el meu fill o filla, per a pares i mares i professorat. De novembre de 2018 a maig de 2019.


*Per què el meu fill o filla no es comporta bé i com podem millorar-ho, per a pares i mares i professorat. De novembre de 2018 a maig de 2019.

*Pors infantils: per què a vegades es tornen fòbies i com podem tractar-les, per a pares i mares i professorat. De novembre de 2018 a maig de 2019.


*Estratègies per ajudar els fills o filles a gestionar les seves emocions, per a pares i mares d’estudiants de 1r a 5è de primària. Dia 5 de febrer de 2019.


*Acabant l’educació primària... El futur dels nostres fills o filles, per a pares i mares d’estudiants de 6è de primària. Dia 26 de març de 2019.

 
*El proper curs el meu fill o filla farà educació primària... ja no podrà jugar?, per a pares i mares d’estudiants de 6è d’infantil. Dia 2 d’abril de 2019.


Excepte la primera, aquestes activitats es realitzen als centres educatius que ho sol·licitin i també al campus universitari en dates concertades.ACTIVITATS APLICADES

*Avaluació del perfil neuropsicològic de l’infant, per a estudiants de 3r a 6è de primària i pares i mares. Sessions personalitzades entre setembre de 2018 i juliol de 2019.


*Programa de tractament de la por de la foscor a través de la realitat virtual, per a estudiants de 3r a 6è de primària i pares i mares. Sessions personalitzades entre setembre de 2018 i juliol de 2019.


*Seminari de maneig de conductes problema infantils, per a pares i mares d’infantil i primària. Sessions entre setembre de 2018 i juliol de 2019.
JOCS I MATERIALS

JOCS PER A LA CIÈNCIA 

*Joc del Trivial per a la ciència: educació Primària.

*Joc del Trivial per a la ciència: educació Secundària.

*Molècules de la vida.JOC DE L'OCA DE LA UIB

*Joc de l'oca de la UIB (per a imprimir)POTUgame

*Joc PotugameGeniusUp


Joc GeniusUPMATERIAL ELABORAT PEL LADAT

*Curtmetratges d'animació.

*Videojocs.

*Material per pintarALTRES

*Descobreix el teu enginy


universitat
../ad-40/
Publicitat
../ad-20/