Octubre 2020
Publicitat
../ad-63/
LA TRUITA DELS ESTUDIANTS (CUINA FÀCIL)

LA TRUITA DELS ESTUDIANTS (CUINA FÀCIL)

Per R. F./ AMIC/ adaptació: E.H./A.T.
En època de penes i glòries que ens ha tocat viure en la nostra etapa d’estudiants. En aquests anys compartint pis, amb les dificultats, no d’arribar a finals de mes, sinó d’arribar a finals de la setmana amb quelcom a la nevera per no morir de gana.

Molt sovint passa que els nostres limitats recursos els reservem per a comprar “birres”. Les cerveses no poden faltar al frigorífic, però, el menjar... el menjar ja és una altra cosa. Precisament d’això, de les peripècies viscudes en aquesta època d’estudiants, en parlava l’altre dia amb la meva amiga la Núria, ella m’explicava com sobreviuen per no passar més gana que un ca de fora vila i no arribar amb defalliment a la universitat.

Em va citar alguns exemples i, ara, en vull compartir un que em va resultar simpàtic i, a la vegada, atractiu per a posar-lo en pràctica a la cuina: truita de xips, vaja, de patates fregides. Sí, sí, aquelles patates fregides de bossa que vam encetar fa 15 dies i passat aquest temps ja han perdut aquella textura inicial, però que, tot i això, encara ens poden ser útils.

Així doncs, aprofitam per trinxar bé les patates, tot incorporant-les dins dels ous batuts. Un cop ben xopes també hi afegim formatgets (els populars “quesitos”) que desfeim a trossets amb tota la barreja. Ah! La meva amiga em remarca que, per fer truites, s'ha de separar la clara del rovell dels ous. Primer, batre la clara, com si les volguéssim muntar, però, sense arribar al punt de neu. I, llavors, posar-hi els rovells per a remenar-ho tot junt. Fent-ho així, la truita tindrà més esponjositat.

I, poca cosa més. Aquesta truita, m’explicava la Núria, que la fan igual substituint les xips per poma. Evidentment que també l’he provada i, tot i ser ben diferent, és igualment boníssima.

Anem pel consell. Alerta en posar la sal perquè les patates fregides de bossa ja en porten força. També us quedarà estupenda amb un polsim de pebre, com n’hi posaríem a les xips quan fem el vermut. I, parlant de vermut, per acompanyar aquest plat us recoman que opteu per aquesta beguda. La combinació és, simplement, de cinema.

Bon profit i fins al proper article.


universitat
../ad-40/
Publicitat
../ad-68/
../ad-20/