Juny 2020
Publicitat
MASCLISME EN LES TECNOLOGIES

MASCLISME EN LES TECNOLOGIES

Per Tecnonews / AMIC / E.H./A./T.
Resulta molt important el que està succeint en els últims dies. No, no parlem del relatiu a Catalunya o el que té a veure amb els moviments polítics a l'Estat espanyol. Estem fent referència al judici als cinc membres de "la manada".

Desgraciadament per a la víctima, el seu cas està fent evident fins a quin punt no hem avançat tant com pensàvem en drets de les dones.

En el sector de les noves tecnologies, encara hi ha molt a dir sobre aquest tema.

Segons ha assenyalat el responsable de conscienciació de la companyia de ciberseguretat ESET, Josep Albors, durant el dia mundial contra la violència masclista, actualment un 29% dels joves i adolescents afirmen haver patit algun tipus de control o abús sobre les seves xarxes o telèfon intel·ligent. Traduint aquestes paraules, Albors es refereix al fet que gairebé un terç dels homes joves i adolescents mirin sistemàticament el mòbil de la seva parella o que els exigeixin que activin la geolocalització per tenir-les controlades. A aquest tipus de comportaments s'afegeix el control de les fotografies que pugen a les seves xarxes socials o a les actituds d'enuig quan la parella no respon de forma immediata.

Sens dubte tenim un llarg recorregut per fer si volem que les nostres societats siguin veritablement igualitàries.

Publicitat