Juliol 2020
Publicitat
../ad-63/
SEXISME AL MÓN DEL VIDEOJOC

SEXISME AL MÓN DEL VIDEOJOC

Per T.N. / AMIC / E.H./A./T.
En els últims anys s'ha parlat molt de la igualtat entre homes i dones. Després d'un 8 de març sense precedents, sembla que per fi el tema està damunt de la taula.

Com no podia ser d'una altra manera, el sector dels videojocs no escapa a aquest debat. En aquesta ocasió ha estat la signatura Riot Games la que ha caigut en el punt de mira. L'empresa desenvolupadora del famós videojoc League of Legends serà denunciada col·lectivament per haver limitat els salaris i aspiracions professionals a les dones.

Una extreballadora i una empleada de l'estudi de videojocs han assenyalat a l'empresa per aquest motiu i han afegit que en Riot Games es viu un "continu assetjament sexual, conducta inadequada i discriminació" que és part d'una política d'empresa "no escrita".

Segons les denunciants aquesta conducta es basa a preferir als homes per sobre de les dones tant en sou com en preferències.

Riot Games aposta per un model en el qual els seus empleats, a més de treballadors són "grans jugadors" de League of Legends. No obstant això, quan es tracta d'una dona no es té en compte el seu nivell com 'gamer'. Com a conseqüència les aspiracions laborals d'elles queden molt minvades de la mateixa manera en què ho fan els seus sous.

No és la primera vegada que l'empresa és acusada per les seves pràctiques discriminatòries. Al juliol el mitjà Kotaku va realitzar una recerca en què posava al descobert el testimoniatge de 28 treballadors i exempleats. Segons les fonts, en l'empresa hi ha instal·lada una cultura de la discriminació i el "desavantatge".

Publicitat
../ad-20/