Desembre 2022
L'EXPOSICIÓ

L'EXPOSICIÓ "40 ANYS, QUARANTA POETES, XL ARTISTES" (ANIVERSARI DE LA UIB) ARA A EIVISSA

La mostra uneix les paraules de quaranta poetes amb les imatges de quaranta artistes plàstics. Es podrà visitar fins a l'11 de gener de 2019 a la Seu universitària d'Eivissa i Formentera

Per UIB/E.H.
Aquesta exposició itinerant (durant dos anys per les contrades de parla catalana) va iniciar el seu recorregut a la Universitat de les Illes Balears, a Palma, a l’edifici Sa Riera i al campus universitari, ara s'ha traslladat a la Seu d'Eivissa i Formentera. També ha passat per la Seu de Menorca i per Alacant, i encara viatjarà a alguns indrets més.

L'exposició, comissariada per Antoni Torres Martorell, neix amb un doble objectiu: celebrar els quaranta anys de coneixement, ensenyament, recerca i cultura recorreguts per la Universitat de les Illes Balears, i possibilitar la visibilitat i intercanvi d’artistes i escriptors que comparteixen una base històrica i una llengua. Per això, l'exposició uneix les paraules de quaranta poetes amb les imatges de quaranta artistes plàstics.

La mostra es podrà visitar fins a l'11 de gener de 2019 a la Seu universitària d'Eivissa i Formentera, i del 14 de gener al 2 de febrer, a la Sala Municipal d'Exposicions de Formentera (plaça de la Constitució, Sant Francesc Xavier). 

S'han seleccionat quinze poetes de Mallorca, tres d’Eivissa i Formentera, quatre de Menorca, deu del Principat, un de l’Alguer, un de Catalunya Nord, un d’Aragó i cinc del País Valencià, i els seus escrits es conjuguen amb les obres dels artistes plàstics, setze dels quals són de Mallorca, sis d’Eivissa, sis de Menorca i un de Formentera, cinc de Catalunya, tres del País Valencià, un de l’Alguer, un de Terol i un d’Andorra.

La selecció ha estat possible gràcies a l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, el Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB, i especialment gràcies a l’aportació d’Antoni Artigues, que n’era professor, l’Espai Octubre i l’Obra Cultural de l’Alguer.

Hi col·laboren la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears, l'Institut d'Estudis Baleàrics, el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i la Fundació Baleària.

Publicitat
../ad-20/