Octubre 2022
LA CATEDRÀTICA CARME ORTE SERÀ CANDIDATA AL RECTORAT DE LA UIB

LA CATEDRÀTICA CARME ORTE SERÀ CANDIDATA AL RECTORAT DE LA UIB

Per Margalida Coll
La catedràtica de Pedagogia Social de la UIB, Carme Orte Socias, ha confirmat aquests dies que serà candidata a les eleccions a rector/a de la Universitat de les Illes Balears que se celebraran el pròxim mes de maig. Serà així la segona dona que es presenta a unes eleccions a dirigir el rectorat de la nostra universitat, en els més de quaranta anys d’existència d’aquest organisme educatiu públic. 

La catedràtica Carme Orte presenta, a més d’una àmplia carrera professional, una llarga trajectòria de gestió pública i de creació de nous reptes educatius com va ser la fundació de la Universitat Oberta per a Majors (UOM).

Per resumir, en l’àmbit de la investigació Carme Orte s’ha especialitzat en els temes socials i educatius tant de la infància, com de l’adolescència, com de les famílies i de la gent gran. La major part d’aquests estudis amb un important impacte internacional. D’aquest darrer sector d’edat, és la directora de l’Anuari de l’envelliment de les Illes Balears, com hem dit, fundadora, i directora molts d’anys de la UOM, etcétera. A l’àmbit juvenil ha dirigit la investigació de la inadaptació social, les addicions i una de les darreres investigacions (transformades com a moltes altres en llibres de gran calat) sobre les relacions afectivosexuals i l’impacte de la pornografia en els adolescents.

Dues notes més que pensam que ressalten de la seva extensa biografia científica i de gestió pública són el càrrec de directora general de l’Imserso (organisme del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social l’any 2018) i una diversitat de premis d’investigació i altres aspectes socials, com ara el premi Bálsamo que li fou atorgat per l’Associació de Dones de les Illes Balears per a la Salut fa tres anys.

Com dèiem al principi, en els més de quaranta anys d’existència de la UIB, començant per Antoni Roig, que va ser president de la comissió rectora (1979-1981), els rectors de la universitat han estat homes (Antoni Ribera, Nadal Batle, Avel·lí Blasco i Llorenç Huguet) així com la més de mitja dotzena d’aspirants que s’hi enfrontaren, amb l’única excepció de la catedràtica de Física Atòmica, Molecular i Nuclear, Montserrat Casas que malauradament va morir l’any 2013.

Aquestes eleccions a rector/a de la UIB es faran per primera vegada en la història d’aquesta universitat de manera telemàtica per mor de la pandèmia de COVID-19 que vivim. El procés d’elecció es realitza a través del vot ponderat per sectors de la comunitat universitària. Així, el vot dels professors doctors amb vinculació permanent a la Universitat representa el 51%, la resta de personal docent i investigador representa un 12%, els estudiants de la UIB el 25%, i el personal d’administració i serveis un 12%.

Seguirem amb atenció aquesta campanya que comença d’aquí a unes setmanes.Publicitat
../ad-20/