Octubre 2022
LA UIB I EL CENTRE OCEANOGRÀFIC DE LES BALEARS REFORCEN LA SEVA COL·LABORACIÓ

LA UIB I EL CENTRE OCEANOGRÀFIC DE LES BALEARS REFORCEN LA SEVA COL·LABORACIÓ

El COB-IEO col·labora en la impartició del Màster en Ecologia Marina de la UIB. Ambdues institucions exploren la creació d'una unitat mixta de recerca

El rector de la Universitat de les Illes Balears, doctor Llorenç Huguet, i el vicerector d'Investigació i Internacionalització, doctor Jaume Carot, es varen reunir el dimarts 27 de març amb la directora del Centre Oceanogràfic de les Balears de l'Institut Espanyol d'Oceanografia (COB-IEO), Salud Deudero, en el marc del seguiment de la col·laboració que mantenen ambdues institucions.

Des de la UIB, s'ha agraït tant la participació dels investigadors d'aquest centre en la impartició del Màster Universitari en Ecologia Marinade la UIB, com la cessió d'un vaixell oceanogràfic perquè els alumnes d'aquest màster puguin fer-hi pràctiques relacionades amb l'oceanografia multidisciplinària. Aquestes pràctiques són possibles gràcies a un conveni de col·laboració entre la UIB i l’IEO, que té com a finalitat la coordinació d'actuacions en programes de docència universitària i formació. També hi col·labora la Direcció General d'Innnovació i Recerca del Govern de les Illes Balears, que cedeix l'ús de la Estació d'Investigació Jaume Ferrer (Menorca) i finança les pràctiques.

A la vegada, s'ha reconegut la importància de la tasca investigadora del COB-IEO en l'estudi del medi ambient marí, els seus ecosistemes i els seus recursos.

En el marc de la reunió també s'ha explorat la possibilitat de crear una unitat mixta de recerca entre la UIB i el COB-IEO per dur a terme investigació en els àmbits que puguin ser d'interès comú.

Publicitat