Desembre 2022
LA UIB SIGNA UN ACORD DE COL·LABORACIÓ AMB L'INSTITUT MALLORQUÍ DE CIÈNCIES DE L'ESPAI

LA UIB SIGNA UN ACORD DE COL·LABORACIÓ AMB L'INSTITUT MALLORQUÍ DE CIÈNCIES DE L'ESPAI

Es podran desenvolupar programes i estudis conjunts, recerca, innovació, docència i formació d'estudiants en l'àmbit de les ciències de l'espai i l'astronomia

Per E.H.
El passat mes d'abril, el Rector de la Universitat de les Illes Balears, doctor Llorenç Huguet, i el president de l'Institut Mallorquí de Ciències de l'Espai (IMCE), senyor Lluc Mas, varen signar un acord marc de col·laboració entre ambdues institucions. A l'acte varen assistir també el vicerector d'Investigació i Internacionalització, doctor Jaume Carot, i el doctor Josep Lluís Ballester Mortes, catedràtic d'Astronomia i Astrofísica i investigador principal del grup de recerca en Física Solar.

Gràcies a l'acord, la UIB i l'IMCE podran desenvolupar programes de col·laboració i estudis conjunts, la recerca, la innovació, la docència i la formació d'estudiants en l'àmbit de les ciències de l'espai i l'astronomia. 

L’Institut Mallorquí de Ciències de l’Espai (IMCE) agrupa astrofísics, enginyers informàtics, experts en electrònica, planetaristes, i un equip multidisciplinari que treballa en projectes i en la divulgació de coneixements entorn de l’astronomia.

En aquests moments fan feina en la creació de telescopis robòtics i remots. Amb la signatura del conveni d’avui, els experts de la UIB podran fer feina en l’observació i l’estudi a través d’aquests aparells.

 
Així mateix l’IMCE desenvolupa una tasca de divulgació important amb els centres educatius de Mallorca, per detectar i promoure l’estudi de l’astronomia entre els més joves. De fet, desenvolupen programes d’intercanvi amb altres instituts de recerca com l’Astrofísic de Canàries i amb universitats de l’Estat.

Publicitat
../ad-20/