Desembre 2022
LA UIB VA POSAR EN MARXA EL PROGRAMA PER COMPARTIR COTXE ANOMENAT FESEDIT

LA UIB VA POSAR EN MARXA EL PROGRAMA PER COMPARTIR COTXE ANOMENAT FESEDIT

Aquesta iniciativa es va presentar en el mes de setembre coincidint amb la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat

Per UIB/E.H.
La Universitat de les Illes Balears, a través del Vicerectorat de Campus, Cooperació i Universitat Saludable, es va sumar a la Setmana Europea de la Mobilitat 2018 llançant el programa per compartir cotxe Fesedit. Es tracta d'un programa que ja s'ha engegat en altres universitats i que ha arribat a la UIB com una cooperació amb l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears (EHIB) i el ParcBIT. D’aquesta manera, es pretén posar en contacte els usuaris d’aquestes tres institucions perquè comparteixin vehicle.

L’impuls d’aquest programa neix de la necessitat de reduir l’ús del cotxe privat, ja que d'acord amb les dades de l'enquesta d'hàbits de mobilitat de la comunitat universitària, que es fa cada any a la UIB, el 66,5% de les persones que es desplacen al campus de la UIB empren el transport privat, i d'entre aquest percentatge, el 75,4% dels desplaçaments es produeixen amb cotxe amb un únic ocupant.

En aquest sentit, per contribuir a una mobilitat més sostenible, s’ha creat la Comunitat UIB-ParcBIT del Fesedit, a la qual primer els usuaris s’han de registrar a través del web i posteriorment ja poden descarregar-la l’app des de Play Store i App Store.

L’ús compartit del cotxe també contribueix, entre d’altres, a millorar la qualitat ambiental de l’entorn proper, aconseguir millors relacions socials entre la comunitat universitària i reduir els costs econòmics dels desplaçaments quotidians.

La Setmana Europea de la Mobilitat se va celebrar del 16 al 22 de setembre. És una iniciativa que es promou a tot Europa des de l’any 2000 amb el suport de la Comissió Europea i amb la finalitat de promocionar la mobilitat sostenible i fomentar el desenvolupament de bones pràctiques de mobilitat. El 22 de setembre se celebra el Dia Mundial sense Cotxes, l’esdeveniment més gran d’aquesta setmana, enguany va dur el lema «La ciutat, sense el meu cotxe!».

Pots consultar tota la informació sobre el programa per compartir cotxe Fesedit al web de l’OUSIS.
Publicitat
../ad-20/