Octubre 2022
UNA EMPRESA EMERGENT DE MODA VA GUANYAR EL PROGRAMA EXPLORER UIB PALMA SPACE

UNA EMPRESA EMERGENT DE MODA VA GUANYAR EL PROGRAMA EXPLORER UIB PALMA SPACE

Va guanyar poder viatjar a San Francisco junt amb altres 52 emprenedors seleccionats pels jurats del programa Explorer

Per UIB/E.H.
Clothest, una empresa emergent que vol revolucionar les tendències del consum de la moda, ha estat escollida com la millor idea de l’Explorer UIB Palma Space. El seu creador, Pere Joan Llofriu, va guanyar una plaça per viatjar a Silicon Valley junt amb els 52 millors joves emprenedors de la cinquena edició d’aquesta iniciativa, impulsada pel Banc Santander i coordinada pel Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE), amb la col·laboració de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB) i l’agència de desenvolupament local PalmaActiva.

D’altra banda, Alejandra González Pumar, amb la proposta StOpViolence, va ser elegida com a finalista del premi Woman Explorer. Aquest guardó, impulsat amb la complicitat de la Fundació Ernst&Young, concedeix una dotació de 20 mil euros al millor projecte liderat per una dona i li proporciona accés al programa d’acceleració d’idees Atenea. La proposta finalista és un sistema de localització i protecció per a víctimes de violència de gènere.

Finalment Jaume Riera Genovart i Manel i Daymán Hoffmann, amb el seu projecte Tick Up, varen ser els finalistes de l’Explorer UIB Palma Space elegits per al premi a la Tecnologia Disruptiva. La proposta finalista era una aplicació que permet als usuaris solucionar els problemes relacionats amb la pèrdua de tiquets en format paper. Aquest premi, atorgat amb la col·laboració d’Indra, representa per als premiats rebre 3.000 euros i assessorament gratuït per al projecte seleccionat.

Iniciaren el programa un total de vint projectes, a càrrec de 26 alumnes, setze projectes dels quals arribaren a la fase final del concurs. Durant els cinc mesos de treball, els alumnes han rebut més de 130 hores de formació d’experts i l’assessorament individual i personalitzat de vint membres de l’Associació de Voluntariat Sènior de Cooperació Empresarial (SECOT). El passat 18 de juny els participants presentaren els seus projectes a un jurat especialitzat, que a finals de mes va fer públic el veredicte.

L'acte de presentació dels projectes, va comptar amb la presència del vicerector d’Innovació i Relacions Institucionals de la Universitat de les Illes Balears (UIB), doctor Jordi Llabrés, i del director institucional del Banc Santander a les Illes Balears, senyor Bartomeu Canals, va tancar l'edició 2018 del programa Explorer UIB Palma Space. El nom dels guardonats es va fer públic a l’edifici Sa Riera.

Publicitat