Maig 2020
Publicitat
5 PRÀCTIQUES DE MÀRQUETING QUE ÉS PODEN APRENDRE DELS

5 PRÀCTIQUES DE MÀRQUETING QUE ÉS PODEN APRENDRE DELS "INFLUENCERS"

Els influenciadors estan actualitzant tot un conjunt de pràctiques que resultaven antiquades per al món del segle XXI

Per Per Javi Fondevila, Co-Founder de Holded / AMIC/ A.H./A.T.
Potser penses que el circ dels influencers et queda ben lluny perquè la teva és una empresa seriosa i tu mateix ets un professional formal. Però pensa-ho: si aquests influenciadors estan triomfant d'una forma tan espectacular, ha de ser que alguna cosa estan fent bé. I, de fet, si no penses en el món que els rodeja sinó en la forma en què es comuniquen amb el seu públic, arribaràs a la conclusió que estan fent moltes coses bé.Per començar, estan actualitzant tot un conjunt de pràctiques de màrqueting que resultaven antiquades per al món del segle XXI. I per això mateix resulta tan interessant preguntar-se: quines són les pràctiques de màrqueting dels influencers que podries aplicar a la teva empresa? A continuació tens un total de cinc.

1. Identifica el teu nínxol de mercat (com Rosalía)

No es pot negar que Rosalía és tota una reina del màrqueting. I ho és perquè, per començar, ha identificat perfectament un nínxol de mercat totalment únic, original i inexplorat. En el seu cas, ha estat la mescla de músiques urbanes i flamenc (també les seves estètiques i imaginaris). I, una vegada identificat aquest nínxol, s’ha de nodrir amb propostes igualment diferencials que et facin destacar per sobre de la resta de propostes més trillades.

2. Pensa que el selfmarketing és una via emocional (com Dulceida)

Està clar que una de les maneres més efectives de captar l'atenció del teu públic potencial és apel·lar a les seves emocions: la comunicació més directa és la que es basa en valors humans... I això és precisament el que ha portat a l'èxit a influencers com Aida Domènech (més coneguda com a Dulceida a les xarxes), que s'ha convertit en tot un exemple del selfmarketing capaç de connectar amb el públic de forma purament emocional. En el seu cas, és emocional perquè ella mateixa és el centre del món que ven de forma aspiracional. Però no cal portar fins a l'extrem aquest egocentrisme per aprofitar els seus valors més humans.

3.Treballa amb el millor equip (també com Rosalia)

Rosalia ha produït el seu disc El Mal Querer conjuntament amb El Guincho, ha deixat els videoclips en mans tan creatives com les de Diana Kunst o Manson (part del col·lectiu Canada), ha cridat a Charm La’Donna per a les coreografies, totes les seves imatges són obra de l’artista Filip Custic… I això ratifica un fet que tothom coneix de tota la vida, fins i tot en l’àmbit del màrqueting: envoltar-se del millor equip de professionals i deixar que les seves visions millorin la proposta central sempre comportarà un resultat final molt més rodó. I exitós.

4. Obre’t a una visió global del negoci (com El Rubius)

Virtual Hero és una sèrie d’animació que fa uns mesos es va estrenar de forma realment exitosa a Movistar+. La seva principal particularitat és que està dirigida per Rubén Doblas Gundersen, més conegut com El Rubius. Què fa un youtuber dirigint una sèrie de televisió? El mateix que, per exemple, la blogger Chiara Ferragni creant la seva pròpia marca de roba de luxe. Si una cosa tenen clara tots aquests influenciadors és que el seu negoci sempre pot ser més gran, sempre pot extendre’s a altres camps propers dels que treure profit. I això pot aplicar-se a qualsevol empresa que vulgui triomfar en el segle XXI.

5. Sigues el rei de les xarxes (com tots els influencers)

Tots els influencers (youtubers, instagramers, bloggers… tots!) ho tenen ben clar: las xarxes socials són l'eina bàsica per construir un públic fidel. I, de fet, a dia d’avui no hi ha cap empresa a tot el mon que no pugui aprofitar aquestes xarxes d’alguna forma o altra per obtenir un benefici directe o indirecte. Només s’han d’abordar de forma creativa, sincera, humana i emotiva. Perquè, de nou, aquesta humanitat propera i emotiva és la principal lliçó de màrqueting que es pot aprendre dels influenciadors.

Publicitat
../ad-20/