Juliol 2020
Publicitat
../ad-63/
CONTRA EL CIBERBULLYNG

CONTRA EL CIBERBULLYNG

Per CUIDA'T. Tecnonews/AMIC. E.H./A.T.
Comença un nou curs. Grups nous. Amics nous. Telèfons nous per a alguns. Ordinadors o tablets per a altres. Els més joves tenen el seu primer mòbil. Molts d'ells s'endinsaran en el ciberespai sense pràcticament cap defensa davant el ciberassetjament i altres riscos molt més grans com la pederàstia o el xantatge.

Altres joves, independentment del programari de seguretat que tinguin instal·lat en els seus mòbils o ordinadors, patiran assetjament escolar o cyberbullying. Altres tants, en nombre molt més gran, seran assetjadors actius o passius (riure's del que fan altres també és assetjament).

Tant és així, que en diverses publicacions es comenta que entre un 5% i un 10% de totes les converses que es produeixen en xarxes socials entre adolescents conté missatges que podrien ser identificats com cyberbullying.

A més, un de cada quatre casos d'assetjament escolar es comet a través d'alguna plataforma digital com Whatsapp, Instagram o Facebook. Per tant, ens agradi o no, hi ha un gran percentatge de possibilitats de trobar joves assetjats o assetjadors.

Com saber qui és un cyberbully?
En moltes ocasions, els joves o adolescents ni tan sols són conscients que certes actituds poden ser considerades com assetjament. Per això, no cal mirar el telèfon o l'ordinador dels menors d'una forma inquisitiva. 

Han d'entendre els joves que pujar o compartir contingut a les xarxes socials en què es mofen d'un altre jove, perquè 'com són graciosos, obtindran molts "likes", és una actitud totalment inacceptable.

Els videojocs, una font potencial de ciberassetjament
Tots els dispositius connectats a Internet en els quals els joves puguin parlar amb altres joves de la seva edat tenen possibilitat d'algun tipus d'assetjament. Els videojocs no són una excepció. De fet, són una important font d'assetjaments perquè hi ha un desconeixement, en moltes ocasions, que els menors poden vexar altres per no ser tan hàbils en el joc com altres, o simplement, poden organitzar partides entre diverses persones per humiliar a una altra.

En resum, uns joves amb "valors" no ferien el que no volguessin que els fessin a ells. Hem de condemnar els assetjadors i ajudar i fer costat als assetjats, això no són bromes són coses que no es poden deixar passar.

Publicitat
../ad-20/