Juliol 2020
Publicitat
../ad-63/
EDUCACIÓ EN SEGURETAT TECNOLÒGICA

EDUCACIÓ EN SEGURETAT TECNOLÒGICA

Per Tecnonews / AMIC / E.H.A/T
D'alguna manera, el virus Wanna Cry tindrà el seu costat positiu. La gran cobertura que han fet els mitjans generalistes d'aquest malware ha posat en evidència el perill real d'un atac cibernètic com el que es va llançar des de Corea. Els ciberdelinqüents demanen rescats perquè els usuaris puguin recuperar la vostra informació i la veritat és que en aquest cas molts internautes van pagar aquests rescats en bitcoins.

Cada vegada hi ha més sensibilitat respecte a aquest tema a Espanya. Segons dades de Kaspersky Lab, gran part dels espanyols reconeixen que els hackers representen el major problema quan es navega per internet. Dos terços dels enquestats consideren que el malware és el principal problema a la xarxa.

Aquesta idea contrasta però amb les conductes que els usuaris tenen en relació amb la tecnologia. Les dades elaborades per Kasperky revelen que la meitat dels espanyols no utilitza cap contrasenya per protegir els seus dispositius. D'aquesta manera el 45 per cent no té contrasenya per accedir al seu telèfon intel·ligent, el 56 per cent no la té en la seva tauleta i un 50 per cent no la té en el seu ordinador. El més sorprenent és que 1 de cada 10 espanyols no estableix contrasenya alguna en cap dels seus dispositius. A aquestes xifres hem d'afegir que el 48 per cent dels espanyols consideren que la seva falta d'atenció quan naveguen per internet podria causar problemes com per exemple ser preses de troians.

En resum, encara falta molta educació en matèria de seguretat tecnològica.

Publicitat
../ad-20/