Abril 2020
Publicitat
EL MÒBIL A LES AULES

EL MÒBIL A LES AULES

El 86% dels alumnes utilitza el seu telèfon intel·ligent com a mínim durant una hora del total que passa a classe.

Per T.N/ AMIC / E.H.A/T
La irrupció de les Noves Tecnologies en el món educatiu ha suposat canvis fonamentals per als alumnes. Segons un estudi realitzat per Adlow basant-se en estudis duts a terme per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), McAfee i la UNESCO, el 86% dels alumnes utilitza el seu telèfon intel·ligent com a mínim durant una hora del total que passa a classe.

Afegeix l'estudi que el 45% ho fa per mirar les seves xarxes socials

No es tracta d'una xifra que hagi de fer-nos posar les mans al cap. Quants adults consulten els seus telèfons mòbils mentre són a la feina?

Al davant d'aquesta situació, que pot generar problemàtiques per als docents, Adglow assenyala que no hi ha cap regulació específica per a l'ús dels telèfons o les tauletes a classe. Són les polítiques de cada centre les que prevalen per establir com es fan servir els smartphones o semblants a l'aula.

Sens dubte, els més joves cada vegada estan més habituats a l'ús de la tecnologia en tots els espais de la seva vida. De fet, l'estudi revela que el 94% dels joves de 15 anys té un smartphone mentre que els menors de dotze anys amb telèfon arriben al 75%.

És per aquest motiu que algunes empreses es plantegen si té sentit prohibir l'ús del telèfon en reunions. Per als més joves es tracta d'una extensió més de la seva vida social i per tant significa limitar la seva forma de ser. Algú prohibiria portar un bloc de notes a una reunió?
Publicitat