Gener 2020
Publicitat
ELS 5 VIDEOJOCS QUE HAN TRIOMFAT AQUEST ESTIU

ELS 5 VIDEOJOCS QUE HAN TRIOMFAT AQUEST ESTIU

Per Tecnonews / AMIC
L'estiu és l'època de l'any per excel·lència en què podem dedicar el nostre temps lliure a un dels hobbies que més agrada a nivell mundial: els videojocs. El clar protagonista del sector aquest estiu és Pokémon Go, amb els seus seguidors i detractors, s'ha convertit en el videojoc per excel·lència d'aquest any. No obstant això, hi ha alguns videojocs més que porten triomfant des de fa temps i a l'estiu cobren major protagonisme. Des Onlinechampion.com, plataforma que ofereix la possibilitat als jugadors amateurs i casual de competir a qualsevol nivell i divisió, han realitzat un recopilatori dels 5 videojocs que més estan triomfant aquest estiu i quines són les raons del seu èxit:

1. Pokémon Go: Sens dubte aquest és el videojoc per excel·lència de l'estiu 2016. La realitat augmentada i la recuperació d'un clàssic com és Pokémon ha tret a tots els videojugadors al carrer. Alex Mallart, cofundador d'Onlinechampion.com explica: L'èxit d'aquest videojoc resideix, a més del format de la realitat virtual, la competició que genera entre els gamers per caçar als Pokemons. Ja ha sortit l'aplicació per veure en el mapa els Pokémon i molt aviat podrà jugar-se en equip i amb amics, pel que des Onlinechampion.com vaticinen que encara hi ha un gran recorregut per endavant per Pokémon Go.

2. League of Legends: El videojoc competitiu més famós del moment és un joc tipus MOBA (Massive Online Battle Sorra) amb un ritme ràpid que fusiona velocitat i estratègia en temps real. El joc es porta a terme mitjançant la formació d'equips i alguns d'ells, a dia d'avui, s'han professionalitzat arribant a estar patrocinats per grans marques. Des de la pròpia experiència expliquen "la competició ha canviat el paradigma de joc en els videojugadors i ha deixat de ser un hobbie en solitari per viure-ho en equip, d'aquí l'èxit permanent d'aquest videojoc" i afegeix "és un dels videojocs que més èxit ha tingut i segueix tenint en la nostra plataforma ".

3. Overwatch: com a la resta de videojocs de l'estiu, la característica principal i diferenciadora és la possibilitat de compartir-ho en equip. Els videojugadors podran tenir combats en equip en què s'enfronten dos equips de sis jugadors cadascun. En aquestes batalles en escenaris tancats cada jugador selecciona un heroi amb habilitats úniques i s'ha de coordinar amb els altres per vèncer al seu oponent.

4. Counter-Strike: Global Offensive: Aquest joc va sorgir d'una modificació completa del joc Half-Life en 1999 i es va convertir en el joc d'acció en primera persona multijugador de referència. El joc es concep mitjançant dos equips, els terroristes i els antiterroristes, així que el gamer ja no juga sol sinó en equips, un fet que va contribuir al procés de sociabilitat del sector del videojoc. Es tracta d'un shooter amb molt realisme i acció en temps real.

5. No man 's sky: de la mateixa manera que en videojocs anteriors, No Man' s Sky permet compartir amb altres usuaris els descobriments del joc, convertint-se així en una experiència a viure amb els altres. En aquest videojoc, els jugadors s'introdueixen en un univers desconegut que hauran d'anar explorant. "Es tracta d'un videojoc de ciència ficció en el qual l'usuari ha d'anar investigant i descobrint i pot compartir amb els altres es converteix en un intercanvi d'experiències entre jugadors, la fórmula perfecta per a l'èxit", en paraules de Mallart.
No man 's sky funciona mitjançant un algoritme que crea contínuament noves galàxies, planetes i ecosistemes per al gaudi del jugador.

La conclusió sobre on resideix l'èxit dels videojocs actualment és clara: la competició en equips. El sector està canviant així com els jugadors i la seva manera de joc, enrere ha quedat el hobbie en solitari i tancat en una habitació. Ja s'ha vist com en el cas de Pokémon Go que la realitat virtual ha fet que els usuaris saltin al carrer. "La competició s'ha convertit, ja no només en el principal atractiu per als gamers, sinó també per a la inversió publicitària del sector", explica Mallart. I conclou "els patrocinis de Vodafone a l'equip de League of Legends o la creació de l'equip del València CF en una lliga de Esports són exemples clars". Per això des Onlinechampion.com volen donar espai als jugadors aficionats a la competició.

Publicitat