Juliol 2020
Publicitat
../ad-63/
LES 5 APLICACIONS MÉS COMUNS DE LA INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL

LES 5 APLICACIONS MÉS COMUNS DE LA INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL

Fent passos per una nova revolució

Per T.N/ AMIC / E.H.A/T
La Intel·ligència Artificial (IA) ha suposat una irrupció en molts àmbits i sectors laborals. En el dia a dia, només cal navegar a internet per conèixer alguna de les seves aplicacions. Els motors de cerca estudien els hàbits i comportaments, s'utilitzen algoritmes d'autoaprenentatge que analitzen el que es compra, i fins i tot l'horari en què es fa,... No obstant això, la IA té molt més recorregut que el seu actual àmbit d'aplicació .

Fa tot just uns mesos, Vector ITC Group inaugurava el seu centre d'Intel·ligència Artificial a Àvila per donar resposta a la creixent demanda d'aquests serveis. Des del centre es treballa amb l'aplicació pràctica d'aquesta tecnologia en camps tan diversos com la robotització de processos, l'automatització empresarial, la segmentació de clients, la personalització, així com la detecció de patrons en sistemes de seguretat.

"En Vector ITC Group desenvolupem l'estratègia Customer Centric Gràcies a la intel·ligència artificial construïm una relació personalitzada entre la companyia i el seu client, en què satisfem les seves necessitats en base als seus patrons de comportament." Comenta Gema Ruiz Díaz Mariblanca, experta en IA, en Vector ITC Group.

Principals aplicacions de la Intel·ligència Artificial1. Assistents virtuals: la seva principal funció és ajudar els usuaris a resoldre les seves consultes i a realitzar determinades accions. La interacció entre l'usuari i l'assistent virtual es basarà en la connexió multidispositiu, l'atenció 24/7, la comunicació fluida, la facilitat d'ús, l'eficiència i la resposta immediata.

2. Anàlisi cognitiu: dins d'aquesta branca es consideren tots els camps que faciliten l'enteniment entre home i màquina, com ara el Processament del llenguatge natural, la visió artificial i la computació cognitiva. Gràcies a aquests camps es construeixen eines de personalització, enteniment del comportament humà, segmentació i fidelització de clients.

3. Reconeixement de patrons: el propòsit d'aquest camp consisteix en l'extracció d'informació per identificar el comportament de persones i sistemes. D'aquesta manera, es podrà predir el seu comportament futur per prendre les decisions més adequades en cada moment. Les aplicacions més rellevants dels sistemes de reconeixement de patrons són el reconeixement de caràcters escrits a mà o a màquina, el reconeixement d'empremtes dactilars, el reconeixement de cares, el reconeixement d'objectes,...

4. Sistemes d'aprenentatge: l'ús d'eines basades en intel·ligència artificial està suposant una autèntica revolució en el camp de l'educació que permeten crear sistemes educatius i eines d'aprenentatge personalitzades i enfocades a l'individu.

5. Robòtica: l'automatització de processos robòtics fa servir algoritmes d'intel·ligència artificial i mètodes que imiten i automatitzen tasques humanes per donar suport en els processos corporatius. És una solució que permet aprofitar al màxim el talent merament humà i moure els empleats a posicions més estratègiques i creatives, perquè les seves accions realment puguin tenir un impacte en el creixement de la companyia.

"La IA és un element estratègic per a la transformació dels negocis i ofereix enormes beneficis empresarials. A més de millorar la productivitat, la tecnologia podria també millorar les condicions de vida dels treballadors, ja que la IA s'encarregarà de les tasques rutinàries possibilitant que els professionals s'especialitzin en tasques que aportin més valor a la companyia", conclou Gemma Ruiz Díaz Mariblanca, experta en IA, en Vector ITC Group.

Publicitat