Juliol 2020
Publicitat
../ad-63/
POSA UNA TABLET A L'AULA

POSA UNA TABLET A L'AULA

Per Tecnonews / AMIC / E.H.A/T
Integrar la tecnologia a les aules escolars és un repte d'allò més necessari per llançar les nostres societats cap al futur. Tal com els experts consideren, si l'Estat espanyol és incapaç de preparar els nens perquè estiguin totalment adaptats a les Noves Tecnologies, el país no podrà competir amb altres economies desenvolupades en la fabricació de tecnologia pròpia.

No és només per aquest motiu que es fa necessari "tecnologizar" les aules. Segons un informe impulsat per Samsung Electronics que rep el nom de "Tabletes en l'educació. Cap a un aprenentatge basat en competències", la integració de dispositius a les aules millora les competències dels alumnes. Aquest estudi va ser presentat fa unes setmanes a la Biblioteca Nacional d'Espanya a Madrid i ha estat realitzat per la doctora en Tecnologia Educativa, Mar Camacho. En el mateix van participar 850 alumnes d'edats compreses entre els 10 i els 12 anys i 350 professors.

L'estudi revela entre altres que la competència digital, la comunicació lingüística i els processos d'aprendre a aprendre són els camps en què més milloren els alumnes si s'introdueixen tauletes a les aules.

Si ho valorem en termes quantitatius veiem que en el cas de la competència digital dels alumnes milloren un 19% al llarg del curs; en competència lingüística ho fan en un 11%; i en processos d'aprendre a aprendre, és a dir autodidactisme, ho fan en un 12%.

Queda clar doncs que aquest tipus d'eines són interessants en la formació dels alumnes. La pregunta que ens hem de fer ara és: Altres capacitats com la memòria estan sent afectades per la irrupció a les aules i les nostres vides de les Noves Tecnologies? El temps ens dirà com respon la nostra memòria davant tant estímul.

Publicitat