Juliol 2020
Publicitat
../ad-63/
QUÈ ÉS UN TROL?

QUÈ ÉS UN TROL?

Per Tecnonews / AMIC / E.H./A./T.
Estan tan integrats en el nostre imaginari col·lectiu que fins i tot ja tenen el seu propi dia de l'any. El 19 d'octubre va ser el dia dels trols, aquesta figura que es dedica a insultar a altres persones en Internet.

Un trol (en anglès escrit troll) és un monstre propi de la mitologia escandinava que s'ha popularitzat arreu gràcies a les històries fantàstiques, en especial les de J.R.R. Tolkien. A l'argot d'Internet un trol és un usuari que realitza intents deliberats i intencionats d'interrompre la usabilitat, és a dir, algú que intenta provocar els altres des de l'anonimat, en fer missatges que intenten excitar emocions en una comunitat en línia. Això ho acostuma a fer per aconseguir una reacció per part dels altres usuaris o bé per causar problemes.

En honor a l'efemèride, la companyia de ciberseguretat All4Sec va voler radiografiar aquest prototip d'usuari.

Segons aquesta, els trols s'han convertit en una plaga que pot ocasionar des de molèsties fins a danys irreparables a institucions i persones. Així mateix hi ha des de persones solitàries que sota l'anonimat es dediquen a atacar a altres internautes fins a grups organitzats.

All4Sec considera que les motivacions dels trols poden ser molt diferents. Existeixen aquells que ho fan per divertir-se. També trobem aquells que empren el 'troleo' per protestar contra algunes idees que van en contra dels seus principis. Convé no oblidar mai els qui merament ho fan per enveja.

D'altra banda, All4Sec també ha intentat determinar les raons psicològiques per les quals aquestes persones practiquen el 'troleo'. Segons l'empresa, existeix certa necessitat de cridar l'atenció en la seva conducta. És per aquest motiu que la millor forma de combatre un trol és deixar que es frustri, que no obtingui resposta.

Publicitat
../ad-20/