Juliol 2020
Publicitat
../ad-63/
Un de cada tres joves és addicte al

Un de cada tres joves és addicte al "postureo" en xarxes socials durant les vacances

Ja és aquí l'anhelat estiu, el bon temps, les revetlles dels pobles, les terrasses i, per descomptat, les vacances. No obstant això, sigui quina sigui la destinació o el moment en què marxem, el més important de tot és desconnectar i oblidar-se de la rutina almenys durant uns dies.

Per Tecnonews / AMIC / E.H.A/T
L'estudi 'Desco-net-ta' realitzat per PANGEA The Travel Store -que analitza si els espanyols desconnecten en vacances i la seva dependència de la tecnologia
 • revela que gairebé la meitat (49%) dels espanyols afirma que no hi ha cap motiu que li impedeixi desconnectar durant les vacances. Però quan això passa, què ens ho impedeix?
   
  Una de les grans raons que impossibiliten als espanyols desconnectar és, sens dubte, l'addicció a les xarxes socials. Aquesta situació ha arribat a tal punt que els espanyols no poden deixar apartat el telèfon en els seus viatges a causa de l'arxiconegut "postureo". En aquest sentit, el 30% dels espanyols utilitzen el mòbil no només per fer fotos, sinó també per compartir-les durant les vacances sent WhatsApp, Facebook, snapchat o Instagram les vies més recurrents.
   
  És més, 1 de cada 5 afirma que l'utilitza per a pràcticament tot: pujar fotos a xarxes socials, fer-se selfies, fer vídeos en directe, guiar-se per les ciutats, etc. Cal ressaltar referent a això que la diferència entre generacions és molt evident a l'hora de decidir què fer i què no amb el mòbil i les xarxes socials. I és que en el cas dels més joves, aquesta xifra puja fins al 45% que envia les seves fotos i vídeos als seus familiars i fins al 30% que les puja a les xarxes socials.
   
  El telèfon mòbil, el gran enemic de la desconnexió
  Els espanyols assenyalen el culpable: a tres de cada cinc espanyols no podeu desconnectar per culpa del seu telèfon intel·ligent ja que no puguin evitar mirar-lo en algun moment. De fet, a l'hora de preguntar als espanyols quines serien les seves vacances perfectes, per al 52% serien unes en què es desfessin per complet del telèfon tot i que el 25% sentència que necessita consultar les seves xarxes socials constantment i estar en contacte amb els seus éssers estimats.
   
  D'altra banda, un dels principals motius per estar pendent del telèfon és el treball, sobretot en edats més altes en les que els llocs solen ser de més responsabilitat. Específicament, un de cada cinc espanyols majors de 40 anys confirma que pateix d'estrès en no poder desconnectar per motius laborals, tot i que més de la meitat (56%) desitjaria fer-ho.
   
  Desconnectar, beneficiós per al cos i per la ment
  Per als espanyols desconnectar té efectes beneficiosos per a la salut. En concret, el 68% dels enquestats afirma que en vacances descansa tant el cos com la ment, i gaudeixen del temps que tenen per a ells. Tot i això, encara hi ha un 32% que diu que la seva vida no millora en vacances.
   
  Així, no és estrany que el 56% torni amb les piles carregades després de les vacances i amb forces per afrontar el nou curs tot i que és important destacar que al 42% l'envaeix la síndrome postvacacional amb la tornada a la feina.

Publicitat
../ad-20/