Juliol 2020
Publicitat
../ad-63/
UNA BECA DE 62.000 EUROS CONTRA LES NOTÍCIES FALSES

UNA BECA DE 62.000 EUROS CONTRA LES NOTÍCIES FALSES

Per a investigació universitària

Per Tecnonews / AMIC / E.H./A./T.
Periodistes i xarxes socials s'han unit per a combatre la desinformació. La xarxa social més important del món, Facebook, en col·laboració amb la fundació de suport als periodistes Lucca de Tena, ha fet una convocatòria per a combatre la desinformació.

Dirigida a universitats espanyoles tant públiques com privades, aquesta iniciativa té una dotació de 62.000 euros en total. Mitjançant aquesta aportació capital, els centres d'educació superior hauran d'investigar sobre les notícies falses per a conèixer les seves causes i la percepció que aquestes generen. De la mateixa manera, hauran d'aportar solucions tant tècniques com socials per a aconseguir erradicar-les. Mentre en el primer cas es refereix a sistemes de filtre per a evitar que les notícies falses es propaguin, en el segon aspecte es fa esment a l'educació ciutadana per a aprendre a reconèixer de millor manera les notícies falses.

És per tot això que la convocatòria no només se centra en les universitats de comunicació sinó que s'estén a facultats de sociologia, antropologia o psicologia.

La Fundació Lucca de Tena ha valorat aquesta convocatòria afirmant que "privar d'aquest dret als ciutadans, o oferir-lo deliberadament de manera esbiaixada i amb finalitats de manipulació, soscava un dels pilars sobre els quals creixen les comunitats democràtiques". Un extrem que ha confirmat Facebook recalcant el seu compromís amb "combatre la difusió de notícies falses".

Publicitat
../ad-20/