Octubre 2020
Publicitat
../ad-63/

ALIMENTACIÓ POST NADALENCA: ÉS HORA DE CUIDAR-SE!

Dieta equilibrada per recuperar-te dels excessos nadalencs

Per Alba Martos/AMIC/E.H./A.T.


Cada any ens proposem no excedir-nos massa a les festes nadalenques, però quasi mai ho aconseguim. Et sap greu rebutjar el dinar si s’han passat hores cuinant i a més tens la casa plena d’excessos que t’han regalat a la cistella de nadal, fet que no ajuda a menjar d’una forma saludable a casa.
 
Així que acabem les festes desitjant menjar bròquil i reduir els excessos. Moltes persones volent perdre el pes guanyatPrincipio del formulario sotmetent-se a estrictes règims que, en realitat, no porten més que al temut ‘efecte io-io’. Llavors que hem de fer? Et proposem uns consells per recuperar la línia, però d’una forma equilibrada:
  1. Predominar les verdures. Pots optar per menjar aliments depuratius com la col, la coliflor, la carxofa, el bròquil, les cols de brussel·les, etc. Són baixes en calories, tenen fibra i són saciants, i a més són riques en vitamines i minerals.
  2. Disminuir el consum de carn a favor de peix i llegums: amb el peix aconseguim proteïnes de qualitat amb un valor energètic menor que les carns i els llegums també tenen proteïnes, però a més moltíssima fibra que ens ajudarà tant a la sacietat com el trànsit intestinal. 
  3. Les dues o tres racions de fruita són imprescindibles i millor menjar-les entre hores que després dels dinars. Eliminar la fruita dels menjars principals i deixar-les per a mig matí i mitja tarda durant uns dies ens ajuda a menjar menys i baixar de pes.
  4. No ens hem d’oblidar de beure 2 litres d’aigua al dia. La hidratació és molt important, també pots beure infusions i sucs de fruites naturals, t’ajudaran a depurar millor i eliminar toxines.
  5. És imprescindible fer exercici físic. Per sentir-se millor després de les festes és molt important tornar a fer esport i si pot ser de forma diària, molt millor.

 
Publicitat