Agost 2022

CAMÍ CAP A LA UNIVERSITAT: QUÈ VOLS SER QUAN SIGUIS GRAN?

SI VOLS ANAR A LA UNIVERSITAT SEGUEIX ELS PRÒXIMS MESOS AQUESTA SECCIÓ I T’EXPLICAREM EL CAMÍ…

Què vols ser quan siguis gran? Aquesta és la pregunta que moltes vegades els grans fan als més joves quan encara no tenen gairebé coneixement i no saben ben bé on es troben. Jo vull ser artista, jo vull ser astronauta, jo vull ser pintor... i així, qualsevol cosa que et puguis esperar. Hi ha, però, una cosa que curiosament no falla. De petits, molts volem ser metges, segurament perquè volem curar i ajudar a les persones perquè estiguin bé (tant de bo que tothom fos així, el món seria molt millor).

Els alumnes de secundària i batxillerat potser encara no saben què volen ser quan siguin grans, però de cada vegada han de començar a tenir-ho més clar, ja que a mesura que van passant els cursos les optatives són cada cop més específiques, els estudiants d’ara han de triar més prest cap a quin indret s’orientarà el seu futur professional. Ara hi ha batxillerats artístics, científics, tecnològics o humanístics, etc., un ventall de possibilitats per a tots els gustos.

Però teniu clar el que voldreu fer els que estudiau ara ESO i/o batxillerat? Si és que sí, no cal que continueu llegint… si no ho sabeu, potser us podem ajudar els pròxims mesos. No trobareu cap bolla de vidre màgica en què pugueu veure clarament el vostre futur, però sí algunes indicacions i informacions perquè vosaltres mateixos faceu les reflexions oportunes. Us toca, la responsabilitat és vostra. Us heu d’imaginar allò que de veritat us agradaria fer, allò que us faria sentir realitzats i satisfets de vosaltres mateixos. Imaginau tots els detalls: les eines que fareu servir, l’ambient, els companys i les companyes, els resultats, les recompenses… Imaginar és totalment de franc, però cal estar ben informats abans de decidir i una vegada que sabem on voldríem ser, res no ens ha d’aturar fins arribar-hi. I, si dubtau, tornau a fer l’exercici d’imaginació: visualitzau-vos en aquell ambient que us agrada, fent allò que voleu fer. Això us donarà els ànims per superar tots els entrebancs que trobeu.

Què vols esser quan siguis gran?, quina pregunta més difícil de respondre a segons quina edat, però en aquesta secció et volem ajudar a elegir… si estàs decidit a agafar el CAMÍ CAP A LA UNIVERSITAT. Ho tornam a repetir: en els pròxims mesos aquí trobaràs un ample ventall de possibilitats, informació i orientació que esperam que us sigui útil. 

I no tingueu por ni us angoixeu que si així i tot, començau uns estudis i pensau que us heu equivocat, que realment no us agrada aquella carrera, no passa res, respirau fondo i recordau que la vida tot just acaba de començar, sempre hi ha temps per triar-ne una altra.


Publicitat