Agost 2022

COM EDUCAR ALS NENS EN EL RESPECTE A LA DIVERSITAT

La forma en què els pares o adults de referència es relacionen amb tota mena de persones, és fonamental per al concepte que va modelant el nen sobre la diversitat

Per C.S./E.H./A.T.

Vivim en un món globalitzat en el que augmenta la comunicació i interdependència entre països i on els fluxos migratoris són constants, motiu pel que és fonamental educar en el respecte a la diversitat.

Tot i això encara existeixen problemes de tolerància davant altres races, religions o orientacions sexuals. És per tant imprescindible educar en el respecte a la diversitat als nens per a aconseguir un futur millor. Cal evitar expressions que existeixen en la nostra llengua que són discriminatoris i que utilitzem sense pensar.

Tampoc cal utilitzar paraules despectives cap a col·lectius, o explicar acudits ofensius per a altres races, religions, etc. Cal fomentar la lectura de contes o veure pel·lícules sobre altres cultures o realitats, escoltar música o parlar-los sobre diferents religions, orientacions sexuals, etc.

Altres mesures són aprendre diferents idiomes, viatjar a conèixer altres països perquè vegin altres maneres de viure i ensenyar-los a qüestionar idees preconcebudes o estereotips.
Publicitat