Agost 2022

COMBATRE LA BRETXA DE GÈNERE EN EL SECTOR DIGITAL

Everis i Mujeres Tech llancen la iniciativa #girlsgonna

La consultora multinacional de negoci everis i Mujeres Tech (MTech) s'han unit per llançar #girlsgonna, una iniciativa social dirigida a les famílies i la comunitat educativa per combatre la bretxa de gènere en el sector digital. La iniciativa compta amb una plataforma online oberta i gratuïta, desenvolupada sota la metodologia Made-with-CLOQQ, amb recursos per prendre consciència dels biaixos i prejudicis de gènere associats a les professions científic-tecnològiques. Aquests recursos faciliten la introducció de la perspectiva de gènere a l'educació en tecnologia dirigida als nens i les nenes d'edats compreses entre 8 i 12 anys.

El llançament de la iniciativa #girlsgonna, que combina l'expertise d'everis en l'àmbit STEAM amb l'experiència de MTech en educació en tecnologia amb perspectiva de gènere; inclou per primera vegada un toolkit dirigit a pares, mares, tutors i tutores que estiguin interessats a entendre com afecten els seus biaixos inconscients i prejudicis de gènere en el despertar d'aspiracions cientificotècniques de les nenes. Així mateix, es treballarà juntament amb la comunitat educativa perquè els professors i professores coneguin els recursos disponibles en la plataforma online i puguin introduir, a través de les tecnologies creatives, la història de dones rellevants en l'àmbit de la ciència i la tecnologia.

"Els biaixos i prejudicis de gènere associats a la tecnologia i al sector digital són la principal causa de la bretxa digital de gènere. Volem anar a l'origen del problema ajudant a les persones adultes a prendre consciència de l'impacte que tenen els nostres prejudicis i biaixos de gènere en les nenes i nens. Hem d'ajudar a les nenes i als nens al fet que siguin capaços d'expressar les seves idees amb llibertat i desenvolupar totes les seves habilitats i potencial. No hem de posar-los límits a través dels nostres prejudicis", afirma Sara Alvarellos, líder de l'àrea d'Innovació d'everis.

"En l'actualitat hi ha més de 900.000 llocs de treball al món STEAM i solament el 20% està cobert per dones, motiu per treballar entre tots i totes per trencar la bretxa de gènere que existeix en aquest sector", explica Cristina Aranda, presidenta de l'associació Mtech.

Publicitat