Agost 2022

CUIDA'T: CONSELLS PER MANTENIR UNA BONA SALUT I HIGIENE ÍNTIMA FEMENINA

L'estiu és el moment de l'any en què es produeixen més infeccions d'orina. Això és causa de la calor, la suor i a portar el banyador o biquini humit..., tots ells ambients idonis per a la proliferació de fongs i bacteris. Per tot això, la salut i higiene íntima és el nostre objectiu...

Segons dades de l'últim Congrés SAMEM (Trobada Nacional de Salut i Medicina de la Dona), un 75% de les dones experimenta almenys una infecció vaginal al llarg de la seva vida i més del 50% d'aquestes repeteixen l'episodi entre 2 i 4 vegades en un any. Aquestes dades mostren la importància d'aquest problema i la necessitat de buscar solucions quan ja ha aparegut la infecció però, sobretot, per a evitar que tornin a aparèixer. Segons la mateixa font, els probiòtics ja són recomanats per un 25% dels ginecòlegs en casos de dones amb més de dues infeccions a l'any ja que hi ha una evidència científica important en la disminució del nombre d'infeccions de repetició.

La zona íntima és una part molt delicada del nostre cos i no tenir-ne cura pot acabar en infeccions molt difícils de tractar. Potser la falta d'una cura específica es degui al fet que moltes dones mai hagin rebut aquesta lliçó fonamental: com realitzar la seva higiene íntima. Perquè per mantenir una correcta higiene íntima no n'hi ha prou amb la neteja que proporciona el bany ja que hi ha factors externs que l'alteren. Per això compartim amb tu els consells que ens han ofert des de Chilly.

Per mantenir la teva salut íntima hauries d'evitar...

 
La roba interior ajustada. Són preferibles les peces de cotó que queden una mica folgades i permetin la transpiració de la zona íntima.

L'ús, de manera habitual, de peces sintètiques i salvaslips perquè no permeten la transpiració normal i faciliten la maceració de la pell i la irritació.

Vestir texans i peces íntimes de colors intensos, sobretot de color vermell o negre. El tint és un dels al·lèrgens més freqüents.

Portar posat el vestit de bany humit, perquè pot facilitar l'aparició d'infeccions vaginals.

L'ús de pastilles de sabó per a la higiene íntima, perquè algunes d'elles tenen un pH tendencialment alcalí que pot alterar, de forma més o menys estable, les característiques biofísiques de l'entorn vaginal.

Els sabons i altres productes amb fragància que s'empren per a rentar la zona genital perquè poden ocasionar irritació, al·lèrgia i, en últim cas, infecció. Per això es recomana rentar la zona amb aigua només o amb aigua i un sabó neutre.

Portar tampons o compreses durant més de 6 hores, durant el període menstrual. Cal anar renovant amb la freqüència deguda.

Aplicar-te esprais i cremes anticonceptives o espermicides, ja que poden desequilibrar la flora vaginal i provocar molèsties. 

Utilitzar gels amb molta escuma perquè poden danyar l'estructura cel·lular de les mucoses genitals.

Rentar-te en excés, encara que es realitzin correctament i amb els productes adequats, pot provocar irritacions.
Publicitat