Agost 2022

CUIDA'T: CURES I BONS ALIATS, EL DUO ESSENCIAL PER CUIDAR ELS TATUATGES DURANT L'ESTIU

Per B.A./E.H./A.T.

Aquest estiu serà molt especial perquè, malgrat començar, per segon cop, en plena pandèmia, comencem a veure la llum al final del túnel, i iniciem amb les primeres vegades. La crisi ens ha animat a prendre decisions poc previsibles, impulsives, a causa d'aquesta incertesa de tempus fugit. Si com jo, t'has animat a posar sobre la teva pell algun tatuatge, no et pots perdre aquest post sobre alguns tips perquè l'època estival no els destrossi. És el moment de gaudir del bon temps i dels capbussons a la platja i a la piscina, així que pren nota d'aquestes claus per cuidar els tatuatges durant l'estiu.

Sol i tatuatges

Els components de la tinta dels tatuatges quan es posen en contacte amb el sol s'oxiden. Resultat? Els tatuatges s'aclareixen i l'aspecte es degrada. L'exposició solar, a més, provoca una gran sequedat, al contrari del que necessita qualsevol pell per lluir radiant.

 * Si estan acabats de fer

La primavera i l'estiu són les pitjors estacions per fer-te un tatuatge, perquè la pell quan arriba el sol no està ben cicatritzada i possiblement no compleixes la rutina de cura com ho faries a la tardor o hivern. Quan hi ha exposició solar durant el període de cicatrització del tatuatge, no utilitzis cremes solars, ni olis bronzejadors sobre de l'àrea tatuada: utilitza una bena per cobrir la zona.

És molt important que facis rentats amb aigua i sabó de glicerina entre tres i quatre vegades al dia i que, en cap cas, l'exposis al sol, ni a l'aigua de la piscina o de la platja, i evita rascar-lo. Davant qualsevol sospita d'una possible infecció en el tatuatge, acudeix a un especialista.

 * Cures per sempre

Malgrat el pas del temps, el tatuatge continua necessitant una alta protecció, perquè la pell és més sensible que la de la resta del cos. I no només quan anem a la platja o a la piscina, recorda que la radiació solar és present durant totes les estacions de l'any així que protegeix-te. La pell dels tatuatges demana a crits hidratació per lluir sana: utilitza diàriament cosmètics hidratants i nutritius per presumir de pell.

Compte amb els pigments!

Els tatuatges de colors requereixen major atenció, perquè els pigments com el vermell o el groc absorbeixen més la radiació solar i poden desencadenar reaccions al·lèrgiques com granits o picor. Davant el dubte, torna a tapar completament la zona del tatuatge. Si ho penses bé, tampoc fa falta que el tatuatge es posi bru.
Publicitat