Agost 2022

CUIDA'T: PROTECCIÓ TECNOLÒGICA PER A JOVES VÍCTIMES DE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Hi ha un elevat índex de masclisme a les xarxes

Segons va declarar el responsable de conscienciació de la companyia de ciberseguretat ESET, Josep Albors, durant el dia mundial contra la violència masclista, actualment un 29% dels joves i adolescents afirmen haver patit algun tipus de control o abús sobre les seves xarxes o telèfon intel·ligent. Traduint aquestes paraules, Albors es refereix al fet que gairebé un terç dels homes joves i adolescents mirin sistemàticament el mòbil de la seva parella o que els exigeixin que activin la geolocalització per tenir-les controlades. A aquest tipus de comportaments s'afegeix el control de les fotografies que pugen a les seves xarxes socials o a les actituds d'enuig quan la parella no respon de forma immediata.

ZTE, proveïdor líder mundial d'equips de telecomunicacions, solucions de xarxa i un dels fabricants de smartphones de major creixement del món, s'ha sumat fa poc a la lluita contra la violència de gènere. La companyia va eliminar el registre de trucades realitzades al telèfon d'informació i assessorament a les víctimes de violència de gènere 016, des dels seus terminals i protegir així a les víctimes.

Fins a la data, ZTE compta amb diversos models que ja disposen d'aquesta possibilitat que ajuda a fer que les víctimes se sentin més protegides i no tinguin por de trucar al telèfon d'informació i assessorament 016. Es tracta dels smartphones ZTE BLADE A6 LITE, ZTE BLADE A6 PREMIUM i el ZTE BLADE A602. Ara tots els models llançats per la companyia al nostre país disposen d'aquesta funcionalitat, mentre que les successives actualitzacions de programari de terminals anteriors a aquesta data també eliminaran el registre.

Des que fa 10 anys s'implantés el 016 com a telèfon d'informació i assessorament a les víctimes de violència de gènere al nostre país, des de diferents organismes, públics i privats, s'han anat incorporant noves mesures perquè les víctimes se sentin més segures a l'hora de realitzar trucades.
 
Gràcies a un acord de fa uns mesos amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, ZTE es va comprometre a lluitar contra la violència de gènere a Espanya, una xacra que cada any es cobra desenes de víctimes. "Per descomptat, posem a disposició els nostres smartphones perquè puguin fer trucades al 016 sense por", va afirmar Gonzalo Eguiluz, director de Terminals de ZTE Espanya.

Tota la informació sobre l'eliminació del registre de trucades del 016 està disponible a la pàgina web del Ministeri responsable d'Igualtat.

Publicitat