Agost 2022

CUIDA'T: RESPOSTES A LES PREGUNTES QUE SEMPRE T'HAS FET SOBRE LA CURA DEL CABELL

La cura del cabell és font de dubtes: com puc fer perquè no es crespi? Puc portar-lo sempre recollit? Com puc fer-me un massatge al cap? Avui responem a aquestes preguntes i d'altres més...

Si no tinc cap problema puc utilitzar sempre el mateix xampú?
Quan un xampú funciona bé per a un tipus de cabell és millor no canviar-lo massa, encara que sí s'aconsella adaptar el xampú a les diferents estacions de l'any. Per exemple, a l'hivern és millor triar un xampú corporitzant per donar més textura al cabell, ja que la humitat i el fred solen endurir, mentre que a l'estiu és més aconsellable utilitzar xampús protectors de la sal, del clor, més nutritius per evitar que els cabells es ressequi amb el sol... El que sí que convé tenir en compte és que un xampú de tractament (caspa, caiguda, coloració...) només s'ha d'aplicar un parell de vegades a la setmana i alternar-lo amb un xampú freqüència o neutre.

Com cal assecar un pèl arrissat per evitar que es crespi?
Els cabells arrissats solen ser gruixuts i rebels o poc dòcils per pentinar. Si es vol deixar els cabells natural, és a dir totalment arrissat, convé assecar-lo bé amb una tovallola, aplicar una escuma protectora o gel de pentinat, i tot seguit assecar-lo sempre amb difusor. L'escuma pot ser alhora nutritiva per evitar que el pèl es ressequi. Si s'aplica gel donarà un acabat més fresc al cabell. Si en canvi es vol assecar modelant les formes i donant-li un gest ondulat, convé triar l'escuma de pentinat i treballar els flocs embolicats en un raspall gruixut i rodó per assecar-lo amb brushing.

És perjudicial portar el cabell sempre recollit?
No és perjudicial, sempre que s'utilitzin gomes amb un bon elàstic protegit perquè no parteixin el pèl. Tanmateix és millor anar variant el tipus de recollit, que en algunes ocasions pot ser amb elàstic, amb pinces, passadors, etc. De totes maneres no oblidis que has de raspallar el teu cabell com a mínim un parell de vegades al dia, al matí i a la nit, d'aquesta manera li dones energia a l'arrel i actives la microcirculació sanguínia, això sí, has d'utilitzar un bon raspall de pues naturals.

Deixar massa temps la mascareta en el cabell fa que aquest quedi aixafat?
Pot ocórrer, per això el més adequat és seguir exactament les indicacions de l'envàs per evitar que es greixi el pèl. Una cosa que pots fer, és cobrir el cabell amb una gorra de plàstic o una tovallola calenta perquè actuï millor. El temps adequat perquè actuï la mascareta és de 20 minuts, encara que al mercat n'hi ha de menys temps. Independentment també pots observar com reacciona el teu cabell, ja que cada un té unes necessitats diferents.

Són perjudicials per al cabell i per al cuir cabellut les extensions? Com les he de cuidar?
No, en absolut. Les noves extensions s'acoblen de manera que el cabell no pateix. En la seva justa mesura i tenint una mica de cura no tenim perquè tenir por de posar-nos extensions. Tanmateix no totes són iguals ni s'apliquen de la mateixa manera. El que sí que és important que te les posin en una perruqueria de confiança. Pel que fa a la cura, has de tractar-les exactament igual que el teu cabell, ja que la majoria dels casos s'utilitzen de cabell natural. Això vol dir que les has de rentar, condicionar, etc. Pensa que també les pots arrissar, tenyir o estirar.

Com puc allisar els cabells ondulats?
Després de rentar el cabell i assecar-lo amb la tovallola, s'aplica de mitjans a puntes un producte que ens ajudi a allisar el cabell i que al mateix temps ho protegeixi. Treu l'excés d'humitat amb l'assecador. Seguidament has d'anar partint el cabell per capes perquè et sigui més fàcil allisar els cabells. A partir d'aquest punt pots escollir entre dues opcions: el raspall o la planxa de ceràmica. Aquesta última opció és més aconsellable per a la "salut" del cabell, a més de ser més ràpida, més efectiva i que deixa major brillantor al cabell. Si optes per l'assecador, escull un raspall rodó de pues espesses. Un consell, no dirigeixis el raig d'aire calent perpendicular al capdavant, et cremaries.

Com cal rentar-se els cabells i fer-se, una mateixa a casa, un massatge en el cuir cabellut?
Diposita una quantitat de xampú sobre la mà, reparteix-la entre les dues i aplica-la sobre el cap rentant sense refregar ni remenar el cabell, aquest es rentarà amb l'escuma que rellisqui. Per fer el massatge, dibuixa moviments circulars i de pressió lleu amb les puntes dels dits, sempre des de l'exterior del crani fins a l'interior, i des del frontal fins al capdamunt, des de les orelles fins al capdamunt i des del clatell fins al capdamunt. Ja pots esbandir el cabell i acabar amb aigua més o menys freda. Si et rentes el cap diàriament, no és necessària una segona aplicació de xampú.

Publicitat