Agost 2022

ELS ALUMNES DE FORMACIÓ ONLINE CREIXEN UN 28% A ESPANYA DURANT LA QUARENTENA

Per T.N./E.H./A.T.

Més d'un mes porten els estudiants espanyols aprenent de manera, exclusivament, online. Un model alternatiu de formació que no sols estan utilitzant els centres educatius sinó, també, professionals que volen ampliar la seva formació durant aquest període de confinament, i, treballadors i aturats interessats en reciclar-se amb nous coneixements davant el complicat panorama laboral que es preveu per als pròxims mesos.

De fet, segons dades de Crehana, plataforma de formació online de cursos creatius, des que es va iniciar a Espanya el període de quarantena el registre d'alumnes espanyols en la seva plataforma d'aprenentatge ha crescut un 28%. El que representa un creixement cinc vegades major al que tenen de manera regular.

Diego Olcese, CEO de la companyia, assenyala que "un dels avantatges principals de la formació online és que els continguts estan disponibles en qualsevol moment per als alumnes, la qual cosa converteix a aquest model d'aprenentatge en un dels millors per als qui tenen poc temps. No obstant això, ara ens sobra temps i, per això, durant aquest període hem vist no sols com s'incrementaven els registres sinó, també, com s'incrementava gairebé un 50% el temps d'aprenentatge a través de tauletes i un 35% el temps d'ús a través de telèfons intel·ligents".

Cursos més demandats a Espanya

Segons les dades recollides per Crehana durant aquesta quarantena els tres cursos més demandats a Espanya són: dibuix al llapis, en el qual s'aprèn a dissenyar un personatge de principi a fi; copywriting en xarxes socials, en el qual s'aprèn com desenvolupar conceptes creatius per a acostar les marques a la seva audiència a través de les xarxes; i, maneig de temps i productivitat, on, entre altres coses, s'aprenen tècniques per a millorar els hàbits de treball o estudi i com aprofitar el temps al màxim quan es treballa en equip.

El curs de Photoshop des de zero per a convertir-se en expert en disseny gràfic, és el quart curs més demandat pels espanyols que han decidit aprendre a través de Crehana durant aquesta quarantena. Seguit del curs d'il·lustració per a no il·lustradors, amb el qual es desenvolupa la creativitat i s'aprèn des de zero a crear personatges.

Tanquen el top ten de cursos més demandats: màrqueting digital des de zero, storytelling: l'art de contar històries, fotografia de retrats Fine Art, introducció a la fotografia, i WordPress, dissenya i desenvolupa pàgines web des de zero.

Fins ara, més d'1.5 milió d'alumnes s'han format a través de Crehana, una xifra que, com s'ha comentat anteriorment, s'ha incrementat durant l'últim mes per la situació excepcional de confinament que estem vivint a causa de la Covid-19.

Publicitat