Agost 2022

ELS MILLORS CONSELLS PER ACONSEGUIR UN BANY RELAXANT

Dutxa o bany? Un ens desperta i refresca. L'altre ens ajuda a relaxar-nos i ens dóna la pausa que mereixem després d'un dia atrafegat i ple de compromisos i obligacions. Dediquem la nostra atenció a aconseguir un bany relaxant. Ens acompanyes?

La dutxa és per als que tenen pressa i, malauradament la tenim tots, arrossegats molt a pesar nostre per les obligacions socioprofessionals-familiars. Però siguem sincers. Amb la dutxa no només ens rentem sinó que també ens refresquem, ens despertem i ens donem una càrrega d'energia.

No obstant això el bany és una altra cosa. I ens adonem quan estem "destrossats". Per descomptat es necessita robar temps a les obligacions, deixar fora el món i permetre que el cos s'anul·li perquè el nostre jo secret surti a flotació... a la banyera...

És al bany on el nostre cos, abandonat en una aigua mare-perla o púdicament vetllat per una escuma voluptuosa, fa la pau amb la psique. Així és, la immersió representa una mena de retorn al líquid fetal del ventre matern, ajuda a reprendre forces i a renéixer.

Com aconseguir el millor bany relaxant
Omple la banyera. La temperatura ideal seria de 37º aproximadament, però és subjectiu... el que és fonamental és que no sigui massa alta, et pot baixar la pressió, i això tampoc és convenient...

Ja tenim la temperatura ideal, ara ja pots introduir-te en l'aigua i posar-te còmoda. Immediatament sentiràs que els músculs i els nervis es relaxen. No obstant això què hem de fer servir perquè aquest moment de relax tan íntim es transformi també en un ritual de bellesa? Hi ha diferents maneres de relaxar-nos i tenir cura de la pell:

*Introduir a la banyera un grapat de sals de colors, perfumades, destinades a pells sense problemes.

*Sotmetre'ns al bany-crema, també anomenat "bany de llet" que nodreix i hidrata la pell. No fa escuma però converteix l'aigua com la mare-perla.

*Incloure olis essencials, de propietats benèfiques, que avellutenla pell. ¡D'això parlem unes línies més avall!

*El bany-escuma, res més agradable que submergir-se sota una escuma voluptuosa, proporciona una pell sedosa.

No oblidis que les "escumes" han estat creades, a més de per neutralitzar la calç i el clor de l'aigua, per eliminar impureses de la pell sense destruir la pel·lícula hidrolipídica i, per què no?, per prevenir o combatre problemes estètics.

Per completar els beneficis del bany, has de saber que l'evaporació d'una aigua que conté extractes vegetals actius pot accelerar, per inhalació, una posada a punt espectacular. Aboca unes gotes d'oli essencial (sempre que no estiguis embarassada!). Et donem les pistes de quin utilitzar segons les teves necessitats:

*Azahar, de propietats calmants i sedants, ideal per conciliar un son reparador.

*Gessamí, t'ajudarà a agafar el son, calmarà estats d'ansietat i actua a nivell mental augmentant l'autoestima i afavorint l'optimisme.

*Espígol, que relaxa la ment i calma el sistema nerviós. Aporta una deliciosa sensació de somnolència.

*Sàndal, encara que també és calmant, és ideal per a una major claredat mental, de manera que t'ajudarà a tenir una major capacitat de concentració.


La calor de l'aigua, sobretot de forma prolongada, dilata els porus i, d'aquesta manera, afavoreix l'absorció d'eventuals principis actius i l'estimulació de la circulació sanguínia. Així podem percebre el poder regenerador de les cèl·lules, la nutrició, l'enfortiment i la relaxació dels teixits.

En acabar el bany, no oblidis hidratar la teva pell, insistint en colzes i talons.

Llavors és o no veritat que un bany és el més senzill i gratificant antiestrès del món?
Publicitat