Desembre 2021

ET PROPOSEM 3 EXERCICIS DE IOGA FACIAL PER A COMBATRE EL

Per B. A. /AMIC/ E. H. i A/T

Fa només uns dies parlàvem dels efectes estètics i també físics del conegut efecte 'coll de text', produït per l'ús i abús dels telèfons mòbils. Avui, per a completar aquella informació, t'oferim 3 exercicis de ioga facial per a combatre el coll de text... Pren nota!

Exercicis de ioga facial

Ulls i vista


 • Eleva la mirada portant-la tan a dalt com et sigui possible, com si volguessis portar els ulls cap al crani.
  - En notar la tensió en la parpella superior compta 5 segons, relaxa les celles a poc a poc i obre els ulls. Repeteix l'exercici cinc vegades.
  - Tanca els ulls portant les pestanyes cap avall, mantenint la tensió.
  - Eleva les celles tant com ens sigui possible, amb intenció d'elevar també els extrems externs.
  - Col·loca les vores inferiors de les mans sobre els globus oculars, pressionem lleugerament i obrim les mans en ventall de dins a fora suaument. Repetir unes quantes vegades.
  - Tanca els ulls suaument i dóna un lleuger massatge amb les gemmes dels dits als globus oculars a través de les parpelles superiors i inferiors. Repeteix-ho sis o vuit vegades en sentit de les agulles del rellotge ien sentit contrari.

  Coll

  Aquest exercici enforteix els músculs flexors del cap, que van des de la mandíbula a l'os hioide (per sobre de la nou).

  - Col·loca els talons de les mans sota el mentó abastant també la mandíbula, embolicant tot l'oval de la cara. Amb el cap aixecat, intenta inclinar el cap cap endavant, mentre les mans oposen resistència impedint que el cap baixi. Mantenir la posició 7 segons, i repetir tres o quatre vegades.
  - Col·loca les mans entrellaçades en el clatell (mai sobre les cervicals); pressionar cap endavant oposant resistència amb el cap, mantenir la pressió 7 segons i relaxar. Repetir 4-5 vegades. Amb aquest exercici tonifiquem i relaxem els músculs posteriors del coll (principalment els extensors cervicals), l'acció dels quals és portar el coll cap endarrere.
  - Col·loca les mans creuades darrere del cap inclinat embolicant el clatell (sobre l'os occipital, mai sobre les vèrtebres). El cap inclinat cap endavant i intenta elevar el cap, mentre les mans oposen resistència impedint que aquest s'elevi. Mantingues 7 segons la tensió i relaxa lentament, i vés portant la barbeta cap al pit, mantenint durant uns 10 o 15 segons de forma estàtica, sense rebots. La tensió adequada en estirar ha d'arribar fins a la part alta de l'esquena, on sentim l'estirament però sense forçar. Repetir dues o tres vegades.
  - Col·loca la mà sobre la clavícula, subjectant els músculs que es troben per sobre d'ella. Eleva la barbeta, estirant tota la musculatura anterior, i una vegada estirats els músculs, desplaçar a poc a poc la mandíbula cap endavant i tornar a la posició inicial. Repetir l'exercici de 10 a 15 vegades.

  Papada

  Col·loca el puny sota el mentó, col·locar la llengua en el paladar i pressionar-la amb força contra el paladar amb la llengua cap amunt. Repetir 20 vegades i mantenir 10 segons l'última vegada. Pot practicar-se en qualsevol moment, ja que és pràcticament «invisible» des de l'exterior. Col·loca els punys de totes dues mans sota el mentó i intenta obrir la boca, mentre els punys oposen resistència.

  Informació facilitada per Sanis Natura
Publicitat