Agost 2022

MOSSEGAR-SE LES UNGLES

L'índex d'èxit en la disminució o desaparició d'aquesta mania depèn en un alt percentatge que el nen vulgui abandonar-la.

Per EVA REMOLINA/E.H./A.T.

És una mania comuna i tan difícil d'erradicar que, en molts casos, es manté en l'edat adulta. Algunes actuacions recomanables són:

• Explicar-li al nen els avantatges de tenir les ungles ben cuidades: No surten padrastres que després fan mal, ni es deformen els dits. Les teves mans tenen una aparença neta, cuidada i endreçada.

• Proporcionar-li informació dels riscos per a la seva salut que comporta mantenir aquesta mania: Les ungles són una part del cos que està exposat tot el dia a la brutícia del que toquem i mossegar-les pot provocar infeccions.• Buscar la motivació del nen perquè, si ell no vol deixar de fer-ho, serà difícil que l'aconseguim.

• Demanar-li que es deixi créixer una ungla. Una vegada aconseguit, i després de reforçar el seu esforç, avançar-li perquè l'intenti amb dos i així successivament.

• Identificar amb ell els moments en què tendeix a mossegar-se les ungles i donar-li un mètode perquè les mantingui fora de perill. Per exemple, posar tiretes en les ungles o untar-les amb alguna substància amarga que ho recordi.

Publicitat