Desembre 2021

MUHAMMAD ALI, PENSAMENTS D'UN SÍMBOL DEL SEGLE XX

UN REVOLUCIONARI DE LLEGENDA


Per Toni González 

Com a Elvis Presley, Marilyn Monroe, The Beatles, el "Che" Guevara i altres tants icones populars, Muhammad Ali (nascut amb el nom de Cassius Clay, però al que va renunciar per considerar-lo el d'un "esclau"), ja és part del Parnàs dels mites del segle XX. Alí no només va ser "The Greatest" (el més gran de tots els temps en el seu esport) sinó també va ser molt gran a l'àmbit social, cultural, emocional... en la defensa de la No-Violència (sembla un contrasentit però no) i defensor dels drets civils de les persones de raça negre. Amb 22 anys, a uns moments difícils, va renunciar anar a la Guerra del Vietnam perquè deia que aquella gent pobra no li havia fet res, i per això va ser condemnat a 5 anys de presó (que no va arribar a complir) i la retirada de tots els títols mundials que feia poc havia aconseguit...(continuarem...) 
Ali va deixar moltes frases per a la posteritat. Aquest és un recull d'algunes que ja han passat a la Història: 

 "Per ser un gran campió has de creure que ets el millor. Si no ho ets, fes com si ho fossis."

"Un home que veu el món als 50 igual que als 20 ha perdut 30 anys de la seva vida."

"No expliquis els dies, fes que els dies comptin"

"L'amistat no és una cosa que vostè aprèn a l'escola. Però si vostè no ha après el significat d'amistat, realment no ha après res."

"Quan tens raó, ningú ho recorda. Quan estàs equivocat, ningú ho oblida."

 "Volaré com una papallona, però picaré com una abella."

"Els campions no es fan en gimnasos, estan fets d'una cosa immaterial. És un desig, un somni, una visió."

"Vaig odiar cada minut d'entrenament, però vaig dir: 'No hi renunciïs. Pateix ara i viu la resta de la teva vida com un campió'."

"Cassius Clay és el nom d'un esclau. No el vaig triar. No el volia. Jo som Muhammad Ali un home lliure".http://www.addthis.com/bookmark.php" class="addthis_button at300b at15t_sharebutton at16t_sharebutton relatiu" style="background-color: rgb(102, 102, 102); text-decoration: none; color: rgb(51, 51, 51); cursor: pointer; margin-bottom: 5px; line-height: initial; display: inline !important; padding-right: 0px; position: relative; padding-top: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; width: 32px; height: 32px; margin-right: 1px; border-bottom-width: 0px; border-bottom-style: initial; border-bottom-color: initial; ">a les xarxes socials, obre un popup, prem escape per so

Publicitat