Juliol 2020
Publicitat
../ad-63/

QUÈ FER AMB UN VEHICLE VELL

Per E.H./A.T.Quan un automòbil arriba al final de la seva vida útil, el propietari té diverses opcions per desfer-se’n: 

 *Vendre el cotxe a un concessionari és l’opció més rendible i recomanable si es vol comprar un vehicle nou. A més es pot intentar obtenir una rebaixa, però dependrà de l’estat del vehicle entregat. El valor del vehicle vell augmenta si el motor està en bones condicions, si ha superat l’examen de la ITV, si inclou un llibre de manteniment on s’hagin apuntat les revisions efectuades i si té un bon historial de Trànsit. L’ideal és que tingui menys de 10 anys des de la seva matriculació. A partir d’aquí la taxació del vehicle es basarà en la marca, model, motor, cilindrada, quilòmetres o estat en què es trobi. 

 *Els centres de desballestament o els anomenats CAVT poden recollir el cotxe i fer els tràmits de baixa del vehicle a la Direcció General de Trànsit (DGT). Juntament amb el vehicle cal entregar una sèrie de documents (permís de circulació, fitxa de la inspecció tècnica, fotocòpia del DNI del titular).

 *Per treure algun benefici del vehicle vell es pot provar de vendre’l sencer o per peces a un taller indicant el seu estat i característiques. En cas que trobin un comprador, els tallers poden solucionar les possibles avaries i oferir un percentatge del preu de venda al propietari. 

 *La venda directa entre particulars implica redactar i signar un contracte de compravenda i una sèrie de tràmits que s’indiquen al web de la DGT (Transmissions i Canvi de Titularitat).

Publicitat