Agost 2022

SENYALS DE QUE T'HAS EQUIVOCAT DE CARRERA

Equivocar-se de carrera no és greu, li pot passar a qualsevol. Només és necessari reorientar-se per a triar alguna cosa que realment ens agradi i ens ompli.

Per M.L./E.H./ G.G.

Alguna cosa en el teu interior et diu que no estàs fent el que realment t'agrada i els resultats t'ho confirmen. Això no significa sempre que t'hagis equivocat d’estudis. A vegades s'obtenen mals resultats simplement perquè existeixen carreres més difícils en les quals les notes en començar i fins que agafes el ritme, solen ser adverses. Ara bé, si vols saber si t'has equivocat de carrera t'identificaràs amb molts dels següents ítems.

-  El que estudies dia a dia no t'agrada. En canvi, enveges les matèries d'amics teus que cursen altres carreres. Llegeixes llibres o mires documentals d'altres temes.

-   Lentitud en captar conceptes. Si veus que els altres entenen els temes amb facilitat i a tu et porta hores o si els teus resultats comparats amb els d'ells són molt baixos. Cal anar amb compte en aquest ítem perquè com dèiem hi ha carreres com Medicina o Enginyeria, més complexes.

-  ​No et veus quatre anys estudiant el mateix.Simplement no t'imagines cursant i aprovant les matèries actuals i les que li segueixen.

-  Et va millor en les assignatures complementàries que no pertanyen al nucli dur de la teva carrera, aquelles que tenen una altra orientació. No sols això, si no que en elles et sents millor, amb més confiança i són aquestes matèries el teu alleujament entre tantes matèries tedioses.

-  Cada vegada que has de llegir els apunts sents alguna cosa en l'estómac que no et fa sentir bé, o tens una sensació estranya de "no haver de ser aquí". Aquest és el senyal més clar que no estàs fent el que realment vols. Escoltar al nostre cos és la millor manera d'orientar-nos.

-  El teu objectiu és graduar-te, però no t'interessa exercir d'això.

- El motiu pel qual estudies la carrera és per tradició familiar o perquè és la que estudien els teus amics.

-  Acaba la classe o acabes d'estudiar a casa teva i fas qualsevol cosa menys alguna referent als temes que estudies. No et mantens actualitzat ni investigues res relacionat i no tens curiositat en gens ni mica pel que estudies. Per a tu és una obligació i res més.
Publicitat