Octubre 2022
48 CENTRE ESCOLARS DE LES ILLES BALEARS HAN ESTAT DISTINGITS AMB EL GUARDÓ DE CENTRES ECOAMBIENTALS

48 CENTRE ESCOLARS DE LES ILLES BALEARS HAN ESTAT DISTINGITS AMB EL GUARDÓ DE CENTRES ECOAMBIENTALS

26 centres a Mallorca, 18 guardonats als centres d'Eivissa i Formentera, 4 guardons a Menorca.

La Conselleria de Medi Ambient i Territori ha reconegut 48 centres educatius d’arreu de les Illes Balears amb el guardó de Centres Ecoambientals, i ha entregat 64 certificats de participació. El Programa iniciat el curs passat era el primer on era obligatòria una formació específica per un membre de la comissió ambiental del centre. A la convocatòria d’enguany s’hi han inscrit un total de 124 centres escolars, dotze més que l’edició que es tanca amb aquesta entrega de guardons.

El Programa Centres Ecoambientals es va posar en funcionament el 2004 per iniciativa de les conselleries de Medi Ambient i Educació. L’objectiu és impulsar l’educació ambiental en la vida dels centres educatius de les Illes Balears. La proposta implica donar suport als centres educatius per dissenyar plans de treball relacionats amb el medi ambient i que aquests estiguin integrats en els currículums i plans d’estudi propis.

El conseller de Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears, Miquel Mir, va entregar, la setmana passada, la tercera de desembre, els guardons i certificats als Centres Ecoambientals de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. Així, a Mallorca, 26 centres escolars han estat distingits amb el guardó, mentre que s’han entregat 41 certificats. A Menorca s'han entregat quatre guardons i 8 certificats de participació als centres escolars de Menorca adherits al Programa Centres Ecoambientals. A Eivissa s'han otorgat 17 guardons i 14 certificats. I finalment, 1 guardó ha estat per a un IES de Formentera.

S'ha reconegut així els centres que han assolit els objectius marcats al llarg de dos cursos escolars amb el guardó i, per l’altra, aquells que no han assolit els objectius però sí que demostren el seu compromís amb la sostenibilitat amb el certificat de participació. 

Mir va felicitar els centres guardonats i va destacar «l’exemple que, any rere any, ens dona l’alumnat que fa possible, juntament amb els claustres dels centres, posar en marxa i complir els objectius d’iniciatives destinades a fer un present i un futur més sostenible i resilient».

Així, els centres de Mallorca que han rebut els guardons han estat: CC La Salle, CC Sant Antoni Abat, CC Sant Francesc d’Assís, CC Sant Josep Obrer I i II, CEIP Es Puig, CEIP Es Vinyet, CEIP Jafudà Cresques, CEIP Jaume I, CEIP Molí d’en Xema, CEIP na Caragol, CEIP Ses Bassetes, CEIP Son Juny, IES Aurora Picornell, IES Manacor, IES Mossèn Alcover, IES Nou Llevant, IES Porreres, IES S’Arenal, IES Sineu i IES Son Pacs, CEE Son Ferriol i el CEIP Son Ferrer. Entre els guardonats, s’hi troben el CEIP Mestre Colom, l’IES Son Cladera i el CEIP Tresorer Cladera que l’han rebut per primera vegada.

Pel que fa als certificats, s’han atorgat a: CC Beata Francinaina Cirer, CC Bisbe Verger, CC Escolania de Lluc, CC La Porciúncula, CC La Salle de Manacor, CC Sagrat Cor, CC Sant Felip Neri, CC Sant Francesc d’Assís de Sa Pobla, CC Sant Vicenç de Paül, CC Virgen del Carmen, CEIP Colònia de Sant Jordi, CEIP Eleonor Bosc, CEIP Fornalutx, CEIP Nova Cabana, CEIP Pere Cerdà, CEIP Rafal Nou, CEIP Rei Jaume I, CEIP Rodamilans, CEIP S’Algar, CEIP de Sant Jordi, CEIP Ses Marjades, CEIP Son Angalda, CEIP Son Basca, CEIP Vialfàs, CEPA Francesc de Borja Moll, IES Alcúdia, IES Bendinat, IES Binissalem, IES Felanitx, IES Guillem Colom Casasnoves, IES Joan Maria Thomàs, IES Josep Sureda i Blanes, IES Llorenç Garcias i Font, IES Madina Mayurqa, IES Marratxí, IES Port d’Alcúdia, IES Porto Cristo, IES Puig de sa Font, IES Ramon Llull, IES Santanyí i IES Inca.

A Menorca, els centres que han rebut els guardons han estat, doncs: CEIP Sant Lluís, IES Cap de Llevant, IES Joan Ramis i Ramis i IES Josep Maria Quadrado. D’altra banda, han rebut els certificats CC Nostra Senyora de la Consolació, CC San José, CEIP Ángel Ruiz i Pablo, CEIP Fornells, CEIP Mare de Déu del Carme, CEIP Sa Garriga, CEIP Tramuntana i IES Josep Miquel Guàrdia.

A Eivissa s’han atorgat 17 guardons als següents centres escolars: CEIP Balansat, CEIP Buscastell, CEIP El Pilar, CEIP Labritja, CEIP Portal Nou, CEIP Sant Antoni de Portmany, CEIP Sant Carles, CEIP Sant Jordi, CEIP Sant Mateu de Baix, CEIP Santa Gertrudis, CEIP Venda d’Arabí, EIEL Es Fameliar, EIEL Es Vedranell, EIEL Ses Païsses, IES Sa Blanca Dona, IES Sa Colomina i IES Xarc.

Pel que fa als 14 certificats, s’han entregat a: CC Nuestra Señora de la Consolación, CC Santíssima Trinitat, CEIP Guillem de Montgrí, CEIP Sa Bodega, CEIP Sa Joveria, CEIP Santa Agnès de Corona, CEIP S’Olivera, CEPA Sant Antoni, IES Algarb, IES Balàfia, IES Isidor Macabich, IES Quartó del Rei, IES Sa Serra i IES Santa Maria.Per últim, pel que fa a Formentera, l’IES Marc Ferrer ha estat guardonat i el CEIP Mestre Lluís Andreu ha rebut el certificat pel seu compromís ambiental, tot i no haver assolit els objectius necessaris per optar al guardó.medi-ambient-i-solidaritat
../ad-62/
Publicitat