Desembre 2022
AFAVORIR EL CREIXEMENT DE LES SAVINES AL SISTEMA DUNAR DE LA PLATJA DES GRAU (MENORCA)

AFAVORIR EL CREIXEMENT DE LES SAVINES AL SISTEMA DUNAR DE LA PLATJA DES GRAU (MENORCA)

El programa ha servit per actuar, enguany, a 9.000m2 de la platja des Grau

El personal de brigada del Parc Natural de s’Albufera des Grau ha executat les actuacions previstes al Programa de conservació de l’hàbitat d’interès comunitari prioritari de savinar de l’espai natural protegit. Aquestes actuacions tenen com a objectiu afavorir el creixement de les savines al sistema dunar de la platja des Grau.

Així, durant 2020 es van retirar 120 peus de pins blancs morts o de mida inferior a 15 centímetres de diàmetre de la zona més allunyada de la platja, mentre que enguany s’ha actuat en 9.000m2 de l’àrea adjacent a l’anterior, retirant, aproximadament, la mateixa quantitat que l’any passat. Rebaixar la densitat d’aquesta espècie afavoreix la recuperació i creixement dels exemplars de savina ja existents.

El personal tècnic ha realitzat les tasques i ha triturat les restes de tala a una biotrituradora per crear adob natural, que s’ha deixat al medi, a més d’utilitzar-se per restaurar l’itinerari de Sa Gola amb material natural. Les actuacions s’han fet fora de l’època de nidificació d’aus i respectant la conservació de la vegetació i morfologia dunar.
medi-ambient-i-solidaritat
../ad-62/
Publicitat
../ad-20/