Octubre 2022
BIODIVERSITAT: AUGMENT DE MILANES A MENORCA GRÀCIES A LA INSTAL·LACIÓ D'UN PUNT D'ALIMENTACIÓ AL PARC NATURAL DE S'ALBUFERA DES GRAU

BIODIVERSITAT: AUGMENT DE MILANES A MENORCA GRÀCIES A LA INSTAL·LACIÓ D'UN PUNT D'ALIMENTACIÓ AL PARC NATURAL DE S'ALBUFERA DES GRAU

Actualment hi ha 50 parelles i una trentena d'exemplars s'alimenten regularment en aquest menjador

Per E.H./A.T./C.M.T.
La instal·lació d’un punt d’alimentació al Parc Natural de s’Albufera des Grau ha impulsat l’increment de població de la milana a Menorca. Aquesta acció, prevista en el Pla de recuperació de l’espècie, allunya els exemplars de possibles esquers enverinats.

La població de milana (Milvus milvus) a Menorca s’ha incrementat fins a les 50 parelles gràcies a la instal·lació d’un punt d’alimentació al Parc Natural de s’Albufera des Grau. Cal recordar que l’espècie està catalogada com en perill d’extinció i que des del Servei de protecció d’espècies de la Conselleria de Medi Ambient i Territori es va posar en marxa, el 2007, el pla de recuperació de la milana.

Així, des de 2013, està en funcionament aquesta infraestructura, que té com a objectiu reduir la visita de les aus a l’abocador d'Es Milà i minimitzar d’aquesta forma l’efecte dels esquers enverinats. El personal de l’espai natural protegit és l’encarregat de proporcionar aliment dues vegades per setmana, així com de fer-ne un seguiment visual i per foto trampeig.

Aquest seguiment ha permès ratificar que més d’una trentena de milanes l’utilitzen periòdicament, i també ho fan algunes miloques i corbs. Quan es va posar en marxa aquesta acció, les parelles de Milvus milvus no arribaven a la vintena.

El creixement exponencial durant aquests darrers anys demostra, tal com assenyala el personal tècnic del parc, que l’aplicació d’aquesta mesura dóna bons resultats en la conservació de l’espècie al Parc Natural de s’Albufera des Grau.
medi-ambient-i-solidaritat
../ad-62/
Publicitat
../ad-20/