Desembre 2022
EIVISSA. RESERVES NATURALS DES VEDRÀ, ES VEDRANELL I ELS ILLOTS DE PONENT: ACTIVITATS D'EDUCACIÓ AMBIENTAL (2021/2022)

EIVISSA. RESERVES NATURALS DES VEDRÀ, ES VEDRANELL I ELS ILLOTS DE PONENT: ACTIVITATS D'EDUCACIÓ AMBIENTAL (2021/2022)

Seguim amb la nova oferta d'activitats que presenta l'IBANAT als espais naturals protegits, oberta a tots els centres educatius. Com la resta de les activitats ambientals a les Illes Balears, a causa de la crisis sanitària esdevinguda per la Covid-19, aquestes activitats poden patir modificacions en funció de les recomanacions per part de la Conselleria de Salut.

Per E.H./A.T./C.M.A.T (IBANAT)
LES RESERVES NATURALS DES VEDRÀ, ES VEDRANELL I ELS ILLOTS DE PONENT

El territori protegit actualment queda limitat a les reserves des Vedrà, es Vedranell i els illots de Ponent, amb l’àmbit marí que els envolta. En total 796,9 hectàrees (564,4 marines i 232,4 terrestres) dins del terme municipal de Sant Josep de sa Talaia (Eivissa)

Els illots, als quals cal una autorització expressa per poder-hi desembarcar, es diferencien, d’una banda, en el conjunt format per es Vedrà i es Vedranell, i de l’altra, en els illots de Ponent: sa Conillera, illa des Bosc, s’Espartar i ses Bledes (s’escull de Tramuntana, s’escull Vermell, na Plana, els esculls d’en Ramon, na Bosc, es Vaixell i na Gorra). Tots són autèntics tresors naturals on conviuen aus marines, sargantanes i invertebrats endèmics, a més d’una flora de gran riquesa.

*A causa de la crisis sanitària esdevinguda per la Covid-19, aquestes activitats poder patir modificacions en funció de les recomanacions per part de la Conselleria de Salut.
ACTIVITATS QUE S'OFEREIXEN:
*Un cabussó als fons de les reserves (activitat d’aula)Amb l’ajuda de les pàgines d’un quadern de camp virtual, tendrem l’oportunitat de conèixer alguns dels organismes més importants del medi marí que envolta aquestes illes protegides, i algunes de les seves curiositats. També podrem participar en un taller posterior per fer algunes d’aquestes espècies marines.

Objectius:–Donar a conèixer els valors naturals d’aquest espai protegit.–Promoure vincles emocionals positius amb el medi marí.–Oferir una alternativa educativa per conèixer l’espai.

Nivells educatius: 1r i 2n de primària.Capacitat: un grup aula.Lloc: centre educatiu.Horari: entre les 9.00 h i les 14.30 h.Durada: una hora (dues classes si es fa el taller).


*Els illots des del litoral
Des del litoral de platges de Comte, amb la panoràmica dels illots de les Reserves Naturals, es vol explicar la rellevància biològica, ecològica i cultural d’aquests espais per la natura i la biodiversitat de les nostres illes.

Objectius:–Conèixer la rellevància ecològica d’aquest espai des d’una perspectiva diferent. –Familiaritzar-se amb els illots i la seva naturalesa.-Conèixer la fauna i la flora que els habita, a més de la importància històrica.

Nivells educatius: 4t de primària. Capacitat: un grup aula.Lloc: Platges de Comte.Horari: de 10 a 13hDurada: tres hores.

*Els usos tradicionals als illots (activitat d’aula)Presentació audiovisual que ens ofereix una altra visió dels illots, traslladant-nos a moments de la història per mitjàd’alguns documents i fotografies que encara es conserven.

Objectius:–Ampliar els coneixements sobre els usos de les reserves naturals en temps passats.–Promoure actituds de respecte per l’espai.–Oferir una alternativa educativa per conèixer l’espai.

Nivells educatius: 6è de primària i cicles formatius.Capacitat: dos grups aula.Lloc: centre educatiu.Horari: entre les 9.00 h i les 14.30 h.Durada: una hora.


*Viu un illot; reserva’t un espai!Passeig en barca que ens durà fins a l’illot més gran de les illes de ponent: sa Conillera. Allà se seguirà un itinerari en el qual es descobriran alguns dels valors naturals i patrimonials que han fet d’aquest indret una reserva natural.

Objectius:–Donar a conèixer el patrimoni natural i cultural de l’espai.–Promoure vincles emocionals positius amb l’espai.–Conscienciar els alumnes de la importància de l’entorn.

Nivells educatius: 1r de batxillerat, cicles formatius i escola d’adults.Capacitat: un grup d'aula.Lloc: sa Conillera.Horari: de les 10 h a les 13 h.Durada: tres hores.


PER A TOTES LES ACTIVITATSContacte per a informació i reserves:A/e: eaespaisnaturals@gmail.comTel.: 971 17 76 88, ext. 1


medi-ambient-i-solidaritat
../ad-62/
Publicitat
../ad-20/