Octubre 2022
EL CAMP D'APRENENTATGE DE BINIFALDÓ INCORPORA LES CASES DE LA FINCA PÚBLICA PER ENRIQUIR L'OFERTA D'ACTIVITATS D'EDUCACIÓ AMBIENTAL

EL CAMP D'APRENENTATGE DE BINIFALDÓ INCORPORA LES CASES DE LA FINCA PÚBLICA PER ENRIQUIR L'OFERTA D'ACTIVITATS D'EDUCACIÓ AMBIENTAL

Les escoles que ho sol·licitin podran pernoctar-hi entre setmana en el marc de tallers i itineraris per conèixer els valors ambientals de la Serra de Tramuntana

Per CMAT/E.H./A.T.
A partir de gener, i fins dia 15 de juliol, les cases de la finca pública de Binifaldó s’incorporaran a l’oferta educativa i els centres que ho sol·licitin hi podran pernoctar. D’aquesta manera, la totalitat de la finca s’ofereix com un espai on desenvolupar activitats de caràcter educatiu especialment des del punt de vista mediambiental.

Així, entre setmana, les cases quedaran reservades per a l'alumnat que participi en els camps d’aprenentatge mentre que els caps de setmana i festius estaran disponibles per al seu ús com a refugi. En cas que no hi hagi pernoctes d'escoles programades, les cases quedaran a disposició dels usuaris dels refugis.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, el conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March i el gerent de l’IBANAT, Joan Ramon, varen visitar, el passat 2 desembre, aquesta finca pública que forma part de la xarxa de Centres d’aprenentatge del Govern de les Illes Balears.

El conseller Mir va destacar la «importància de facilitar l’accés al medi natural i que els més joves s’impliquin en el coneixement del seu entorn, i més que ho facin al seu àmbit proper».

Per la seva banda, March va valorar “l’important atractiu dels camps d’aprenentatge, especialment per a l’alumnat procedent d’entorns més urbans, ja que els permet una convivència amb la natura que és molt difícil d’aconseguir per altres vies”.

Els camps d’aprenentatge són un servei educatiu depenent de la Conselleria d’Educació i Formació Professional amb la finalitat de treballar objectius i continguts del currículum a partir d’una metodologia globalitzadora i integrada en l’entorn.

Les activitats que s’hi desenvolupen estan relacionades amb el descobriment de l’entorn natural i cultural mitjançant la realització de tallers i itineraris educatius guiats pel paratge. Actualment, el Govern disposa de vuit Centres d’aprenentatge a l’arxipèlag.

Es pot consultar tota la informació sobre l’oferta de camps d’aprenentatge a http://www.campsdaprenentatgeib.org.

medi-ambient-i-solidaritat
../ad-62/
Publicitat