Desembre 2022
ES DISPARA EL PROBLEMA DE LES ESCOMBRARIES ELECTRÒNIQUES

ES DISPARA EL PROBLEMA DE LES ESCOMBRARIES ELECTRÒNIQUES

Segons denuncia una empresa especialitzada en la reutilització de dispositius electrònics, Back Market, el consum de tecnologia ha disparat en un 51% el volum d'escombraries electrònica generada a l'Estat espanyol en els últims temps.

Per T/AMIC / E.H./A./T.
Si hem de parlar d'una empresa que va propulsar la tecnologia de consum, ens hem de referir sense por a Apple. La signatura de Steve Jobs, i en grau menor Nokia, convertir objectes que es definien per la seva utilització laboral o científica en aparells per a tothom.

Des d'aquest temps fins al present és freqüent que tots els membres d'una família tinguin telèfon intel·ligent i de vegades ordinador portàtil propi. Aquest fet que ha millorat la convivència en la vida dels nuclis familiars també està causant problemes en forma de residus.

Segons denuncia l'empresa especialitzada en la reutilització de dispositius electrònics, Back Market, el consum de tecnologia ha disparat en un 51% el volum d'escombraries electrònica generada a l'Estat espanyol en els últims temps.

A l'alt consum de tecnologia hauríem de sumar la manca de cultura de la reparació que existeix en les societats actuals i, el que és pitjor, la qual ha estat convinguda a cridar obsolescència programada.

Back Market determina que, si el 2010 els espanyols produïen 652.000 tones de ferralla electrònica, en el present any aquesta xifra s'acosta al milió de tones. Això vol dir que les escombraries electròniques creixen a un ritme tres vegades superior que ho fan els residus urbans.

Finalment, malgrat que l'empresa de reutilització afirma que els espanyols són cada vegada més partidaris del consum responsable, la veritat és que el problema de la ferralla electrònica és de primer ordre. Potser no podem veure els seus efectes en el nostre quefer quotidià, però, en països de l'anomenat tercer món que venen el seu terreny per convertir-se en escombriaires electrònics, els efectes comencen a influir en els humans en forma de malalties.
medi-ambient-i-solidaritat
../ad-62/
Publicitat
../ad-20/