Octubre 2022
L'IMPACTE MEDIAMBIENTAL DE LA NOSTRA ROBA: UNS CONSELLS PER UNA MODA SOSTENIBLE

L'IMPACTE MEDIAMBIENTAL DE LA NOSTRA ROBA: UNS CONSELLS PER UNA MODA SOSTENIBLE

Per M.D./E.H./A.T.
La moda sostenible és un terme que s'utilitza cada vegada més, ja que tots hauríem de ser més conscients del greu impacte ambiental de la nostra roba. Cal recordar que la indústria de la moda contamina molt i és responsable d'una gran part de les emissions globals de gasos d'efecte d'hivernacle.

La sostenibilitat en la moda significa que la roba es crea i consumeix d'una manera que protegeix tant el medi ambient com als qui produeixen les peces. Això vol dir reduir les emissions de CO₂, abordar la sobreproducció, reduir la contaminació i el desaprofitament, donar suport a la biodiversitat i garantir que els treballadors de la confecció rebin un salari just i tinguin condicions de treball segures.T'oferim uns consells a tenir en compte abans de comprar roba.

Menys és més. Sabies que a l'any es produeixen més de 100 mil milions de peces? Sempre has de fer-te aquestes preguntes si vas a comprar una peça: Què estàs comprant i per què? Realment ho necessites? Ho usaràs almenys 30 vegades? Recorda: quan comences a dubtar alguna cosa és perquè no ho necessites.

Els treballadors de la confecció a tot el món enfronten un panorama difícil. És essencial també que les persones que fabriquen la nostra roba rebin un salari just i tinguin condicions de treball segures. Busca marques que divulguin obertament informació sobre les seves fàbriques i les seves polítiques sobre salaris i condicions laborals. Són factors importants: la salut dels materials, el consum responsable d'aigua, l'ús d'energia renovable en la fabricació, el disseny per a la reutilització de materials, les condicions laborals en la cadena de producció... coses importants que ajudaran a crear una moda més sostenible.
medi-ambient-i-solidaritat
../ad-62/
Publicitat
../ad-20/