Desembre 2022
RECICLANT CERES ESCOLARS

RECICLANT CERES ESCOLARS

Per E.C./E.H./A.T.
Els llapis de cera (com són els plastidecors o les ceres Dacs i similar), tots sabem que després d'usar-los durant un temps, acaben per trencar-se i van quedant en trossets petits de tots els colors que acaben en les escombreries o en calaixos sense usar-se, ja que no resulten útils per dibuixar.

Per aquest motiu, us portem una idea per a reciclar-los i transformar-los en nous llapis multicolors. Per a aquest projecte necessitem tan sols els llapis vells o trencats i un motlle per a forn amb formes, d'aquests que utilitzem per a fer magdalenes, per exemple. El primer que cal fer és treure totes les restes de paper que puguin tenir les ceres i tallar-los més petits, alhora que anem preescalfant el forn a la màxima temperatura.

Omplim els motlles amb els trossets de ceres deixant espai lliure, ja que si ho omplim massa podria sortir-se el contingut. Quan el forn aconsegueixi la màxima temperatura, introduïm la safata uns 8 minuts aproximadament, tot i que dependrà del forn. Les ceres es fondran i formaran una de sola.

Quan estiguin, retirem del forn i deixarem refredar. Una vegada que aconsegueixin la temperatura ambient i estiguin ja solidificades, les traiem del motlle amb un Ganivet i ja estaran llestes per a gaudir i continuar dibuixant.

medi-ambient-i-solidaritat
../ad-62/
Publicitat
../ad-20/