Octubre 2022
UN OASI PER A LES PAPALLONES EN EL PARC NATURAL DE S’ALBUFERA DE MALLORCA (1)

UN OASI PER A LES PAPALLONES EN EL PARC NATURAL DE S’ALBUFERA DE MALLORCA (1)

EL PRIMER DE LES ILLES BALEARS

Per E.H./A.T./C.M.A.T
Les papallones ja tenen a les Illes Balears un nou "oasi". S’ha creat al Parc Natural de l’Albufera de Mallorca pel Govern de les Illes Balears i impulsat per l'associació ZERYNTHIA. 

Aquest oasi, situat a devora el centre d’informació de Sa Roca, va ser inaugurat, fa uns dies, pel conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, es tracta d’un espai de 180 metres quadrats que s’ha habilitat per afavorir la presència de pol·linitzadors, alhora que s’espera que contribueixi a la conservació de les papallones.

La sembra d'espècies autòctones nectaríferes que s’ha realitzat, moltes d’elles plantes aromàtiques, permetrà que les papallones es puguin alimentar de les fulles i el nèctar de les flors durant la fase d’eruga. S’espera que l’oasi sigui plenament funcional a partir de la pròxima primavera, tot i que aquests dies ja s’estan veient nombroses papallones atretes per les noves plantes.

El conseller va destacar que «aquest espai propiciarà no només la proliferació de papallones sinó també d’altres pol·linitzadors» tot afegint que «fomentar la biodiversitat en els nostres espais naturals protegits és una de les línies mestres d’actuació de la Conselleria».

A més, també s’indica que servirà com a recurs educatiu i de sensibilització ambiental sobre els pol·linitzadors, que sustenten bona part de les xarxes tròfiques i ecosistemes terrestres, així com moltes de les plantes que ens serveixen d’aliment.

ZERYNTHIA, una associació per la protecció de les papallones i el seu medi, a fi de promoure la conscienciació sobre el problema de la disminució de papallones pel deteriorament dels seus hàbitats, desenvolupa un projecte que està posant en marxa una xarxa “d’oasi de papallones” perquè la iniciativa ciutadana pugui implicar-se directament en l'adopció de mesures de conservació amb una de les manifestacions més belles de la vida animal.

INAUGURACIÓ D’UNA NOVA PLATAFORMA D’OBSERVACIÓ D’AUS EN EL PARC 

Per altra banda, coincidint amb aquesta visita del conseller, també es va inaugurar una nova plataforma d'observació d'aus al Camí dels Polls, la novena que hi ha al Parc Natural de s’Albufera de Mallorca un dels espais naturals protegits de les Illes Balears. Així, gairebé totes les zones de s'Albufera són visibles des d'alguna.

La plataforma té una superfície de 9 metres quadrats i està elevada a dos metres. És la novena plataforma elevada d’observació d’aus del parc. D’aquesta manera, quasi totes les zones de s'Albufera són visibles des d’alguna de les plataformes existents. Des d’aquesta en concret s’hi poden observar aus pròpies del canyissar i de zones humides d’aigua dolça. Aquesta nova infraestructura es troba en una zona on recentment s’hi ha desenvolupat un projecte de recuperació dels boscos de ribera.

medi-ambient-i-solidaritat
../ad-62/
Publicitat
../ad-20/