Gener 2020
Publicitat
Alerta jove! El que pots esperar (i el que no) de la cirurgia estètica

Alerta jove! El que pots esperar (i el que no) de la cirurgia estètica

Per CUIDA'T. Belleza Activa / AMIC. Equip H i A/T
Les vacances d'estiu, amb les seves setmanes (o mesos) d'allunyament de la quotidianitat, són utilitzades cada vegada més per persones joves per sotmetre's a una intervenció de cirurgia estètica. Aquestes intervencions estan plenes d'il·lusions: augmentar o reduir unes mames que considerem que no estan equilibrades amb la resta del nostre cos, reduir les bosses de sota dels ulls i elevar les parpelles, reduir la panxa o la cel·lulitis de les nostres cuixes... Un gran nombre de mesos estalviant o un crèdit que ens portarà a la nostra imatge somiada. No obstant això no sempre són realistes les nostres il·lusions, per això des de l'Associació Espanyola de Cirurgia Estètica Plàstica (AECEP) ens adverteixen de les falses expectatives pel que fa a aquest tipus d'intervencions i ofereix cinc consells als que vulguin passar pel quiròfan amb un plantejament realista i adequat a les seves necessitats.
  1. En estètica, les tendències són globals, les necessitats individuals. El que queda bé en un rostre no ha de funcionar amb els criteris harmònics d'un altre, per exemple. Una talla de pit gran pot convenir a una dona de malucs amples, però no a una molt prima, per exemple. En aquest sentit, és aconsellable fugir de modes i evitar la imitació de persones famoses, situacions habituals segons el president de l'associació, Francisco Menéndez Graiño. Cada vegada que algun habitual del star system apareix públicament després d'una intervenció o amb un nou retoc estètic, van nous pacients sol·licitant "això". "Això" pot ser des d'uns llavis més carnosos a un rombe de Michaelis marcat (depressions a l'esquena just a sobre de les natges). L'ultimíssim és l'afluència de dones que volen semblar-se a la filla del nou president nord-americà, Ivanka Trump.
  2. La cirurgia ha de realitzar-se sobre la base de la salut i els gustos del pacient, però sempre tenint en compte les seves pròpies característiques físiques. Quan la sol·licitud no encaixa amb aquests criteris i es demana, per exemple, alguna cosa exagerada o aliena a la constitució del pacient, s'intenta explicar per què el que demana no està indicat i els problemes, riscos o dismòrfia que se li ocasionarien. Si tot i això insisteix i no ho entén, el millor és desaconsellar la cirurgia i no operar a aquest pacient. Són supòsits una mica extrems, explica Menéndez Graiño, però passa.
  3. Els selfies no reflecteixen el físic real d'una persona. No són eines per prendre decisions de caràcter estètic. L'opinió dels professionals si. És cert, les autofotos realitzades pels telèfons mòbils han incrementat la demanda estètica en tots els nivells, des de la cosmètica bàsica a la cirurgia estètica. Una realitat que, amb el bisturí a les mans, cal prendre amb una mica més que precaució. Des AECEP s'assegura que els selfies no són instruments útils per prendre decisions amb l'objectiu de modificar la cara. Molt al contrari, distorsionen la imatge oferint una percepció equivocada. És el criteri professional i l'experiència dels professionals. el que hauria de prevaler en l'elecció final abans de la cirurgia.
  4. La cirurgia estètica ofereix solucions a llarg termini, la medicina estètica aporta resultats immediats. Encara que tal com explica Gustavo Sordo, els pacients cada dia estan més ben informats dels diferents tipus de procediments i de les instal·lacions i cures que requereix, de vegades és necessari aclarir certs conceptes. La medicina estètica engloba els tractaments realitzats en clínica, que no requereixen postoperatori ni anestèsia general. Els seus resultats no són comparables amb els de la cirurgia estètica i el seu objectiu no pot ser mai reemplaçar-la. Aquesta persegueix resoldre el problema de manera definitiva i proporciona canvis més reals i duradors en la imatge del pacients. Els tractaments estètics han de ser complementaris a la cirurgia. L'exemple més fàcil d'entendre és quan enlloc de fer un lífting al pacient se li omple la cara cada sis mesos amb productes que aporten volum, cosa que en cap cas actuarà contra les causes subjacents de l'envelliment i que generarà cares "sobreemplenades" .
  5. En la salut no hi ha rebaixes. Els materials necessaris per a dur a terme una intervenció d'aquestes característiques, amb anestèsia general, l'equip professional necessari, les revisions prèvies i posteriors... Tot té un preu si es realitza sota la sanitat privada. Quan s'ofereix una rebaixa sobre aquest preu, la pregunta que s'hauria de fer el pacient és sí estem en bones mans, és a dir, si ens anem a operar amb professionals, a les instal·lacions i amb els mitjans adequats. En cirurgia estètica, el preu de saldo, ara anomenat low cost, pot estar associat a negligències que poden costar vides. A més, no hi ha res que creï majors falses expectatives que els anuncis d'alguns centres low cost que ofereixen 2X1 en cirurgia estètica alhora que reprodueixen imatges de models i persones amb físics espectaculars.
En la salut no hi ha rebaixes, però tampoc miracles en el low cost. Que no t'enganyin.

cuidat-problemes-dels-joves
../ad-37/
Publicitat
../ad-20/