Agost 2022
CUIDA'T: ELS BENEFICIS PSICOLÒGICS DE PRACTICAR ESPORT

CUIDA'T: ELS BENEFICIS PSICOLÒGICS DE PRACTICAR ESPORT

Encara que la gran majoria de les persones practiquen esport per motius merament físics, com ara millorar la salut, aprimar-se, guanyar múscul o modelar el cos, els beneficis que aporta l'esport a la nostra ment superen amb escreix als purament estètics. Alguns d'ells són:

1. Alenteix la deterioració cognitiva. L'Alzheimer és tan sols un exemple, ja que està demostrat científicament que practicar esport retarda els seus efectes.

2. Augmenta l'esperança de vida.

3. Redueix l'estrès. L'esport i l'exercici en general ajuda a desconnectar dels problemes quotidians.

4. Combat l'insomni. En ajudar a alleujar l'estrès, això ens permet conciliar abans el somni.

5. Millora l'estat d'ànim. Practicar esport allibera endorfines, unes substàncies químiques que produeixen eufòria i felicitat, per la qual cosa està especialment indicat en persones que sofreixen episodis de depressió i ansietat.

6. Augmenta l'autoestima. Quan fa un temps que practiques esport, t'acabes veient millor físicament, per la qual cosa si ens veiem millor, augmenta la confiança també en un mateix.

7. Serveix per a relacionar-se. Practicar qualsevol esport col·lectiu o assistir al gimnàs farà que coneguis a gent nova. A més, realitzar exercici en grup, facilita la motivació mútua.

8. Millora la memòria i la concentració.
9. Ajuda a controlar les addiccions com l'alcohol o el tabac.
10. Combat el sedentarisme i ens fa afrontar el dia amb una major energia, a més d'evitar malalties com el colesterol o la diabetis, perquè mantenir una vida activa evita multitud de malalties.
cuidat-problemes-dels-joves
../ad-37/
Publicitat
../ad-20/